05.05.2023 / 17:30 Fudbal - Španski mediji

Povratak Messija u Barcelonu je nemoguća misija

Povratak Messija u Barcelonu je nemoguća misija
Foto: Vijesti.ba
Fudbaler PSG Lionel Messi neće produžiti ugovor i na kraju sezone napustit će klub iz Pariza, ali njegova sljedeća destinacija vjerovatno neće biti Barcelona.

Klub sa Nou Camp stadiona ima previše finansijskih problema, navodi madridski „As“, uz podsjećanje da je kapiten reprezentacije Argentine Barcelonu i napustio zbog ekonomskih ograničenja.

Katalonski gigant ima minimum prostora da manevriše i ispuni želju navijača da se klupska ikona vrati u Barcu jer su gubici ogromni i procjenjuju se na 55 miliona eura, uključujući i novac koji klub neće dobiti od prodaje ulaznica.

Drugi problem je naslijeđe svega onoga kroz šta je klub prošao prošle sezone. Predsjednik Joan Laporta je sve učinio da izvuče klub iz dugova, a posljedice će se osjetiti tokom ljeta i sljedeće sezone.

Barcelona nema dovoljno novca da zatvori sve te frontove i osigura Messijev potpis. Iz svega navedenog može da se zaključi da je Leov povratak gotovo nemoguć.

Argentinac ima ponudu iz Saudijske Arabije vrijednu više od 400 miliona eura po sezoni, a upravo zbog puta u ovu arapsku državu bez dozvole kluba suspendovan je na dvije nedjelje.

Barcelona je poslije 33 kola lider prvenstva Španije sa 82 boda, a drugoplasiranom Atletico Madridu bježi 13 bodova.


(Vijesti.ba / Sport Klub)

Izdvajamo