07.07.2021 / 20:40 BiH - 1200 dana od prvog okupljanja

U Banjaluci protestna šetnja grupe “Pravda za Davida”

U Banjaluci protestna šetnja grupe “Pravda za Davida”
U Banjaluci su se večeras okupili članovi  grupe Pravda za Davida obilježavajući tako 1200 dana od prvog okupljanja na Trgu Krajina 26.marta 2018. godine, dva dana nakon što je pronađeno tijelo ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Ova okupljanja su  ujedinila cijelu Bosnu i Hercegovinu, region i svijet, pa je tako u tri skupa pravde za Davida bilo okupljeno više desetina hiljada ljudi, piše BHRT.

I večeras su poručili da neće odustati dok se ne kazne počinioci, te uhapse pripadnici policije koji su tokom okupljanja hapsili nezakonito članove ove grupe.

Nakon okupljanja na ušću Crkvene u Vrbas, gdje je 24.marta pronađeno toijelo ubijenog mladića Davida Dragičevića nekoliko ddestina članova grupe Pravda za Davida ,među kojima i majka ubijenog Dragičevića održali su mirnu protestnu šetnju do Policijske uprave Banjaluka,gdje su ispred zgrade ostavili lisice simbolično poručujući kako očekuju hapšenja svih pripadnika policije koji su nezakonito hapsili članove ove grupe na Trgu Krajina. Nakon policijske uprave grupa se uputila u centar grada.

Ispred policijske uprave članovi grupe Pravda za Davida održali su govor u kojem su prozvali pripadnike policije i Okružnog tužilaštva Banjaluka,poručujući ovom prilikom da neće odustati.

Davidova smrt i kontroverzna konferencija MUP-a pokrenuli su višemjesečne protestne skupove „Pravda za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine,koji su u nekoliko okupljanja okupili više desetina hiljada ljudi.Predmet Dragičević u aprilu ove godine prebačen je u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, gdje je majka ubijenog mladića prije dva dana dala izjavu u svojstvu svjedoka.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo