26.09.2024 / 19:10 BiH - Sarajevo

U Sarajevu otvorena konferencija o medijima i komunikaciji, liderstvo žena u fokusu

U Sarajevu otvorena konferencija o medijima i komunikaciji, liderstvo žena u fokusu
Foto: Fena

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković zvanično je otvorila konferenciju pod nazivom "Moć medija i komunikacija: Inspirativne priče liderki", koja se održava pod pokroviteljstvom Međunarodnog centra Olof Palme u Sarajevu.

Pavić Pečenković je naglasila značaj inicijativa koje prepoznaju liderstvo žena u društvu, te koje jačaju i čine vidljivim glasove onih koje su često marginalizirane.

- Globalno, samo osam posto žena u turizmu nalazi se na liderskim pozicijama - rekla je Aida Terzić, direktorica Hotela Pino, dodajući važnost jačanja prisutnosti žena u ovom sektoru.

Učesnice konferencije podijelile su svoja pozitivna iskustva, posebno ističući medije kao ključnog partnera u promovisanju ženskih pitanja.

Dopredsjedavajuća Skupštine KS Jelena Pekić je, govoreći o svom iskustvu u politici, rekla kako su žene političarke manje zastupljene u medijima, ali da dugoročna saradnja i iskrenost pridobijaju povjerenje građana.

Džena Zeničanin, s bogatim iskustvom iz medijske industrije, podijelila je korisne savjete iz prakse.

Voditeljica konferencije, Šejla Cocalić zaključila je da su dodatne edukacije žena, te razmjena iskustava o temama kao što su saradnja s medijima i ženska solidarnost, neophodne za postizanje boljih rezultata u budućnosti, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo