06.12.2020 / 17:18 BiH - Donedavni direktor RO Merhamet Mostar

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac uručio Midhadu Brkanu zahvalnicu i prigodan poklon

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac uručio Midhadu Brkanu zahvalnicu i prigodan poklon
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac uručio je zahvalnicu i prigodan poklon donedavnom direktoru Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar Midhadu Brkanu.

Na druženju u sjedištu HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu, gdje su prisustvovali generalni sekretar ove humanitarne organizacije Sidik Aždahić i direktori svih „Merhametovih“ regionalnh odbora, pa i novi direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar Adnin Hasić, predsjednik Vrbanjac se zahvalio Brkanu za izuzetan doprinos u jačanju Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar kao i afirmaciji Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“.

Midhad Brkan je kazao da je ponosan što je bio dio „Merhametove“ porodice, čiju će misiju, kako je naglasio, uvijek podržavati.

Za vrijeme mandata Midhada Brkana, Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar je ostvario izuzetne rezultate: sjedište Regionalnog odbora preseljeno iz Jablanice u Mostar; obezbijeđena je kancelarija u centru Mostara;  pripremljen teren za osnivanje Osnovnog odbora Trebinje i Prozor.

U vrijeme Brkanovog mandata inicirano je renoviranje „Merhametove“ Javne kuhinje, koje je pri kraju, u šta će biti uloženo oko 50.000 KM.

To su samo neke od uspješnih aktivnosti koje je Midhad Brkan realizirao kao direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar, na šta je podsjetio i predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo