19.03.2020 / 14:13 BiH - Općina Centar

Započeli radovi na asfaltiranju dijela Kranjčevićeve ulice

Započeli radovi na asfaltiranju dijela Kranjčevićeve ulice
Foto: Općina Centar

Radovi na asfaltiranju Kranjčevićeve ulice, na dijelu između ulica Alipašine i Fra Anđela Zvizdovića u dužini od oko 460 metara započeli su danas, saopćeno je iz Općine Centar.

Za realizaciju prve faze projekta Općina Centar je izdvojila 517.300 KM, dok je za realizaciju kompletnog projekta u usvojenom budžetu Općine Centar za 2020. godinu planirano milion konvertibilnih maraka za potpunu obnovu Kranjčevićeve ulice, odnosno postavljanje novog asfalta.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić kazao je da bez obzira na vanrednu situaciju koju je izazvala pandemija koronavirusa, što obavezuje na visoke mjere predostrožnosti i preventivu, mora se raditi i proizvoditi novu vrijednost.

-Projektom i potpisanim ugovorom rok za završetak ovih radova je 60 dana, ali ćemo od izvođača radova tražiti da radi u dvije smjene u punom kapacitetu kako bi ovaj rok bio što kraći. Također, planiramo nastaviti drugu fazu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Kranjčevićevoj ulici od objekta Osnovne škole „Isak Samokovlija“ u Fra Anđela Zvizdovića do raskrsnice sa Ulicom Halida Kajtaza - objasnio je Ajnadžić.

Duž ove ulice, na pomenutoj dionici između ulica Alipašina i Fra Anđela Zvizdovića, je prethodno realiziran projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na osnovu sporazuma o realizaciji projekta kojeg su potpisali Općina Centar, kantonalni ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić i direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Enver Hadžiahmetović, saopćeno je.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo