26.10.2024 / 06:00 Svijet - Izborna kampanja

Trump: Ako Kamala pobijedi, Xi će se igrati sa njom kao sa bebom

Trump: Ako Kamala pobijedi, Xi će se igrati sa njom kao sa bebom
Foto: Arhiv

Kandidat republikanaca na izborima za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump izjavio je da će se kineski predsjednik Xi Jinping "kao sa bebom" nositi sa potpredsednicom Kamalom Harris, ako bude izabrana u Bijelu kuću.

"Ako Kamala nekako pobijedi, morala bi da se nosi sa Xi Jinpingom", rekao je Trump, koji je i nekadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, govoreći u radio emisiji o kineskom predsjedniku, prenio je AP.

Na pitanje voditelja, kako bi kineski predsjednik manipulisao sa Harris, Trump je odgovorio "kao sa bebom".

"Vrlo brzo bi odnio sve slatkiše. Ona ne bi imala pojma šta se dogodilo. To bi bilo kao da veliki šahovski majstor igra sa početnikom", rekao je Trump.

Trump je u predizbornoj kampanji za predsjedničke izbore koji se održavaju u SAD 5. novembra pokrenuo niz ličnih napada na kandidatkinju demokrata Kamalu Harris, od toga da je nazivao "sporom" i "lijenom", što je, kako se navodi, riječ koja se kao rasistički termin dugo koristila, do insistiranja da je ona "glupa osoba", da ima "nizak" koeficijent inteligencije, i postavljanje pitanja da li je "na drogama".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo