24.10.2024 / 13:14 Politika - U subotu

Zbog priče o kampovima Dodik sazvao veliki sastanak: Obavijestiću Rusiju

Zbog priče o kampovima Dodik sazvao veliki sastanak: Obavijestiću Rusiju
Foto: Arhiv

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da je priča o kampovima za obuku obična laž, kojoj se pridružila i ambasada SAD u BiH.

Iz Rusije je poručio da će u subotu organizovati sastanak svih zvaničnika i nadležnih službi da bi to i dokazao, te je naveo da će obavijestiti i Rusiju o lažima koje se plasiraju protiv Republike Srpske.

- Demantujem da postoje kampovi. To nikada nije bila naša aktivnost. Sve ono što su nam do sada govorili bila je laž - rekao je Dodik novinarima Srne i RTRS u Kazanju, komentarišući ocjenu ambasade SAD u BiH da su zabrinjavajući izvještaji iz Moldavije o postojanju kampova u Srpskoj u kojima Rusi obučavaju mlade za izazivanje nereda.

On kaže da je sazvao u subotu sastanak velikog formata u Istočnom Sarajevu, na kojem će se razmatrati ova situacija.

- Pozvao sam sve predstavnike Oružanih snaga, Ministarstva odbrane sa nivoa BiH, Ministarstva bezbjednosti, predstavnike Policije, predsjednika Vlade, člana Predsjedništva, poslanike, delegate, predstavnike Civilne zaštite i druge - rekao je Dodik.

Ministar sigurnsoti BiH Nenad Nešić izrazio je uvjerenje da bi, da postoje bilo kakvi kampovi u BiH, pa i Republici Srpskoj, takve informacije mnogo ranije imale policijske i obavještajne agencije Sjedinjenih Država, kao najmoćnije sile, a ne bi se o tome čitalo po moldavskim medijima.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo