23.10.2024 / 22:37 Politika - Samit BRICS-a

Dodik se u Kazanu sastao sa Lavrovom i Guterresom

Dodik se u Kazanu sastao sa Lavrovom i Guterresom
Foto: X
Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik sastao se večeras u odvojenim susretima u Kazanu sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom i generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija António Guterresom.

Dodik se sa Lavrovom i Guterresom sastao na prijemu koji je organizovao ruski predsjednik Vladimir Putin za lidere i učesnike Samita BRICS-a, a to je objavio na društvenim mrežama.


Lavrov je ponovio da Rusija i bh. entitet RS imaju dobre i prijateljske odnose.

Dodik je prisustvovao prijemu i svečanoj večeri koje je organizovao predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin povodom održavanja Samita BRICS-a.



Putin je podigao zdravicu na svečanom prijemu za lidere samita BRICS, za zdravlje i procvat naroda, država članica BRICS-a.

Putin je napomenuo da su susreti u okviru samita BRICS-a u Kazanu bili uspješni i da se zemlje-članice zalažu za intenziviranje saradnje.

Putin se obratio gostima i iskreno poželio dobrodošlicu šefovima država i liderima delegacija zemalja članica kao i delegacijama onih zemalja koje žele da sarađujusa BRICS-om.

Prema njegovim riječima, današnji dan je bio produktivan, sastanci su bili uspješni, a članice su još jednom dokazale da se zalažu za vrijednosti koje će doprinijeti procvatu asocijacije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo