15.10.2024 / 15:25 BiH - Reakcije

Borci, ratni vojni invalidi i šehidske porodice poručili Schmidtu: Povucite se sami!

Borci, ratni vojni invalidi i šehidske porodice poručili Schmidtu: Povucite se sami!
Foto: Vijesti.ba
Koordinacioni odbor temeljnih boračkih organizacija Armije RBiH, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Federacije BiH, Savez ratnih vojnih invalida Federacije BiH, Savez boraca Federacije BiH te Savez dobitnika najvećih ratnih prioznanja FBiH uputili su zajedničko saopćenje za javnost, ...

... a u kojem su regirali na izjavu visokog predstavnika Christiana Schmidta kojom je izjednačio prvog predsjednika RBiH Aliju Izetbegovića sa ratnim zločincem Ratkom Mladićem.  

- Poštovani visoki predstavniče u Bosni i Hercegovini gospodine Schmidte, ovaj put, ako je i od Vas, puno je - započinju u obraćanju, te dodaju kako "na njegove političke odluke do sada nisu reagovali, a trebali su".

- Jutros u štampi u nevjerici pročitasmo Vašu izjavu, kojom Vi u istu ravan staviste Predsjednika Aliju Izetbegovića i krvnika Ratka Mladića. To što ste izjavili je neoprostivo, sramotno. Neka Vas je stid da tako nešto i pomislite, a kamoli izgovorite i to javno - poručuju u saopćenju.

Dodaju kako je Schmidt ovim "prešao sve crvene linije".

- Tako da, i da se javno izvinite, neće biti dovoljno. Najbolje bi bilo da se sami povučete s dužnosti - poručuju u saopćenju.

U saopćenju pozivaju sve patriote Bosne i Hercegovine da se odazovu na mirno okupljanje ispred zgrade OHR-a, zakazanog za četvrtak u organizaciji Kruga 99, "da na taj način izrazimo svoje mišljenje o gospodinu Shmidtu, odnosno njegovim potezima i izjavama".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo