15.10.2024 / 19:05 BiH - Obnova objekata

Općina Ključ pokrenula inicijativu za pomoć građanima pogođenim poplavama

Općina Ključ pokrenula inicijativu za pomoć građanima pogođenim poplavama
Foto: Arhiva / Vijesti.ba
Načelnik Općine Ključ Nedžad Zukanović danas je sazvao sastanak sa predstavnicima lokalne i kantonalne vlasti, organa uprave, privrednika i organizacija civilnog društva kako bi se dogovorile konkretne mjere sistemske podrške građanima područja pogođenih klizištima i poplavama.

Na sastanku je naglašena potreba za jedinstvenim i koordiniranim nastupom u cilju obnove uništenih porodičnih stambenih objekata.

- Naši sugrađani su i ranije pojedinačno, timski i institucionalno pružali pomoć, ali sada je cilj da Općina Ključ, u saradnji sa predstavnicima nastradalih područja, organizira sveobuhvatnu podršku. Planiramo pomoći u izgradnji porodičnih stambenih objekata – od izrade projektne dokumentacije, nabavke građevinskog materijala, pa sve do samog useljenja - istaknuto je tokom sastanka.

Organi uprave donijeli su rješenje kojim se Crvenom križu Općine Ključ daje odobrenje za prikupljanje pomoći u novcu, građevinskom materijalu i organizaciji dobrovoljnog rada. Sve buduće aktivnosti vezane za tu inicijativu bit će koordinirane putem Crvenog križa, koji će osigurati transparentnost i pravilnu raspodjelu pomoći.

Donacije se mogu izvršiti uplatom na transakcijski račun Crvenog križa Općine Ključ, otvoren kod Sparkasse banke, broj: 199 044 000 201 22 66. Uplate iz inostranstva mogu se vršiti putem:

IBAN: BA 39 199 044 000 201 22 66
SWIFT CODE: ABSBBA22XXX

S naznakom: pomoć nastradalim područjima.

Općina Ključ poziva sve građane da se solidarišu s pogođenim područjima i odazovu humanitarnoj akciji, bilo donacijama ili dobrovoljnim radom, kako bi se zajedničkim snagama pomoglo onima koji su izgubili svoje domove.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo