15.10.2024 / 15:23 BiH - Ujedinjeni u molitvi

Paroh Borovčanin i don Drago Ćurković prisustvovali dženazi u Jablanici

Paroh Borovčanin i don Drago Ćurković prisustvovali dženazi u Jablanici
Paroh jablanički Branimir Borovčanin i župnik u župi Bezgrješnog Začeća BDM u Jablanici don Drago Ćurković prisustvovali su danas dženazi i ukopu 19 Jablaničana koji su stradali u poplavama i odronima koji su zahvatili ovo područje.

“Danas smo se okupili ovim izuzetno teškim povodom da se oprostimo od onih što su stradali, kako reče naš muftija Salem efendija, ovim usudom ili iskušenjem, ne znam ni sam više čega, ne smijem da kažem. A mislim da trebamo nastaviti ujedinjeni ovako kako je bilo. Mi smo ovdje u ime našeg mitropolita Dimitrija zahumsko-hercegovačkog da izrazimo saučešće i pružimo na neki način podršku porodicama stradalih, a i porodicama koje su doživjele ovu veliku kataklizmu”, rekao je paroh Borovčanin.

“Doživjeli smo evo zajedno s cijelom Jablanicom i Bosnom i Hercegovinom veliku žalost, tugu i tragediju. Prisustvovao sam u ime župe Jablanica ovdje na dženazi zajedno s kolegama svećenicma. Vidjeli ste veliki broj naroda sa svih strana. Svi smo ujedinjeni u molitvi, da dragi Bog dadne vječni pokoj i mir njima 19 iz Jablanice i četiri s područja Konjica”, rekao je don Ćurković.

Kazao je kako se kroz ove dane vidjelo da smo “u ljubavi jedno”.

“Toliko je volontera bilo, ne samo iz BiH već i iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije, Crne Gore… Osobno sam ih posjetio i bio sam radostan da im mogu uputiti toplu riječ i iznad svega zahvale za svako učinjeno dobro. Hvala im od srca. Ja se nadam i zaista želim, to je moja molitva, da nas ljubav uvijek vodi, da zaista volimo jedni druge, da živimo u ljubavi i da živimo zajedno”, poručio je don Ćurković.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo