02.10.2024 / 07:26 Svijet - Axios

Američki mediji: Izrael sprema 'veliku odmazdu' na iranski raketni napad

Američki mediji: Izrael sprema 'veliku odmazdu' na iranski raketni napad
Foto: IDF

Američka novinska stranica Axios, dobro povezan s izraelskim i američkim sigurnosnim izvorima, izvještava da će Izrael pokrenuti "veliku odmazdu" na iranski raketni napad u roku od nekoliko dana koji bi mogao ciljati postrojenja za proizvodnju nafte u Iranu.

Sinoć je Benjamin Netanyahu rekao da je Iran napravio "veliku grešku" svojim napadom i da će "platiti za to".

Podsjećamo, glavni načelnik iranskih oružanih snaga general Mohammad Bagheri zaprijetio je da će gađati izraelsku infrastrukturu ako budu poduzete nove mjere odmazde protiv Teherana

Iranski ministar vanjskih poslova Abbas Araghchi poručio je u utorak kasno navečer da je iranska akcija "zaključena osim ako se izraelski režim ne odluči na novu odmazdu".

- U utorak navečer pokrenuli smo akciju samoobrane prema Članku 51 Povelje UN-a, ciljajući isključivo vojne i sigurnosne lokacije odgovorne za genocid u Gazi i Libanonu. Suzdržavali so se dva mjeseca, kako bismo dali šansu primirju u Gazi.

Naša akcija je zaključena osim ako se izraelski režim ne odluči na daljnju odmazdu. U tom će scenariju naš odgovor biti jači i snažniji, poručio je na X-u.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo