24.09.2024 / 12:37 Fudbal - Trener Sarajeva

Zekić: Ovo mi je drugi derbi, u prvom smo razbili Želju

Zekić: Ovo mi je drugi derbi, u prvom smo razbili Želju
Foto: FK Sarajevo
Trener Sarajeva Zoran Zekić govorio je na press konferenciji o sutrašnjem derbi meču 8. kola Wwin lige protiv Željezničara.

"Velika utakmica ispred nas, nadam se da ćemo se skupiti, moramo biti trezveni iako nismo imali puno vremena za pripremu poslije Banje Luke, no nekada je tako i bolje. Imamo problema s povredama, vidjet ćemo nakon današnjeg treninga ko će igrati, ali velika je utakmica ispred nas, nadam se da ćemo svi uživati u nogometu", rekao je Zekić.

Za Zekića će ovo biti prvi sarajevski derbi u ulozi trenera bordo kluba, ali ne i prvi u kojem će učestvovati. Prisjetio se Zekić derbija iz igračkih dana, iz vremena dok je bio član Sarajeva.

"Meni je ovo drugi derbi, a prvi sam bio igrač. Sjećam se tog derbija iako nisam ulazio u igru. Željo je bio prvoplasirani, ali smo ih mi razbili. Derbi je uvijek derbi, ali ulazimo hladne glave s velikom motivacijom i energijom. Tad sam razmišljao da mi je ući barem minutu. Atmosfera je bila fantastična i sve je bilo u redu na i van terena. Sada je moja odgovornost znatno veća i tome se radujem. Do nekih detalja smo došli sami, niko nam ništa nije poklonio, a detalje s kojima nismo bili zadovoljni u Banjoj Luci treba anulirati".

"Imamo dosta samopouzdanja, a ja težim perfekciji u nekim detaljima. Svaka utakmica je nešto novo za sebe i nema paranja nosom, moraš biti prizeman i znati svoje kvalitete. Svi moramo biti ponosni na ovaj derbi, sutra će doći 100 ljudi iz Hrvatske da pogledaju ovu utakmicu", otkrio je Zekić.

Zekić je priznao da je gledao sve utakmice gradskog rivala ove sezone.

"Gledao sam sve utakmice Željezničara ove sezone, pribojavam se da igračima ne dajem previše informacija, pokušavam da analize budu što kraće i svrsishodnije. Igrači moraju preuzeti više rizika, da imamo bolji posjed i takve stvari".

Utakmica Sarajevo - Željezničar se igra u srijedu s početkom u 20:30 sati.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo