24.09.2024 / 14:25 Fudbal - Trener Sloge

Jagodić: Radujem se susretima s Musemićem, najstariji smo u ovoj ligi

Jagodić: Radujem se susretima s Musemićem, najstariji smo u ovoj ligi
Foto: Arhiva
Trener Sloge Vlado Jagodić najavio je predstojeći duel 8. kola Wwin lige BiH u kojem će njegov tim dočekati Igman iz Konjica.

Jagodić je pohvalio igrače nakon osvojenog boda protiv Veleža, ali i ističe važnost potvrde tog boda u Doboju.

"Odmah ću reći da smo poslije boda u Mostaru protiv Veleža napravili sebi lagodniju situaciju i sigurno da momci koji su odigrali ovu utakmicu zaslužuju pohvale. Mnogo nam znači taj bod. Odigrali smo šest utakmica, samo dvije domaće i četiri gostujuće i ovaj šesti bod je ono što nas zadovoljava", rekao je Jagodić, koji je dodao:

"Dolazi utakmica u kojoj bi realno bilo, i to želimo žarko, da valorizujemo ove osvojene bodove pobjedom kući. Jer, kada se u gostima uzimaju bodovi, a mi smo teška tri gostovanja uzeli tri boda, pobjeda na domaćem terenu se sada nameće kao imperativ, jer i dalje je ružna tabela. Mi smo na poziciji koja je crvenim obilježena, a mi nit to želimo, niti nam to pripada".

Vlado Jagodić se posebno raduje novom susretu sa svojim kolegom Husrefom Musemićem, trenerom Igmana.

"Mene uvijek vesele utakmice protiv ekipa koje vodi Husref Musemić. Dva smo najstarija trenera u ligi i vidi se po igri Igmana da je to ekipa koja igra takmičarski fudbal, ono što on potencira i čeka nas zahtjevan zadatak".

Utakmica Sloga - Igman igra se u srijedu od 16 sati, a glavni sudac će biti Dragan Petrović iz Banjaluke.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo