22.09.2024 / 07:41 Fudbal - Video

Nova sjajna partija Esmira Bajraktarevića, potezima je oduševio sve

Nova sjajna partija Esmira Bajraktarevića, potezima je oduševio sve
Foto: X.com
Esmir Bajraktarević je u noći iza nas odigrao novu utakmicu u porazu svog New England Revolutiona na gostovanju kod Charlotta koji je slavio sa sigurnih 4:0.

Poslije prvih 45 minuta rezultat je bio 1:0 za domaći tim. Jedini gol je u 39. minuti postigao Abada.

Igrala se 56. minuta kada su kod gostiju na teren napustili Bajraktarević i Gil ()ušli Langoni i Borrero), te tada kreće potop za goste.

Prvo je u 65. minuti Biel duplirao prednost domaćih, da bi onda u 70. minuti rezervista Borrero, koji je ušao umjesto Bajraktarevića, dobio dva žuta kartona i nakon samo 14 minuta u igri otišao pod tuš.

Olakšalo je to posao domaćinu koji je iskoristio igrača više i do kraja utakmice postigao još dva gola za uvjerljivu pobjedu.

Prvo je Agyemang u 77. minuti povisio na 3:0, da bi konačnih 4:0 postavio Calderon Vargas u 87. minuti utakmice.

Uprkos zaista visokom porazu njegove ekipe, mladi Esmir Bajraktarević ponovo se istakao u timu New Englanda i bio najbolje ocijenjen igrač svog tima.

Reprezentativac BiH je imao ukupno 34 dodira s loptom, te 95% tačnost pasova, odnosno imao je 21 tačan pas od 22 pokušaja.

Imao je dva ključna pasa, jedan uspješan centaršut i jednu uspješnu dugu loptu.

Također, imao je dva udarca. Jedan mu je odbranio golman domaćih, drugi je otišao van okvira gola. Osvojio je i jedan duel na zemlji, te imao dvije intervencije.

Sljedeću utakmicu New England igra 29. septembra na domaćem terenu protiv Nashvillea.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo