24.09.2024 / 10:04 BiH - Sarajevo

Centar za zdravo starenje 'Razigrani dani' obilježio petu godišnjicu rada

Centar za zdravo starenje 'Razigrani dani' obilježio petu godišnjicu rada
Foto: Općina Centar

U prisustvu članica, članova i gostiju iz Općine Centar jučer je u prostorijama Centra za zdravo starenje smještenog u objektu vrtića „Razigrani dani“ obilježena peta godišnjica rada Centra.

Svečanosti su u ime Općine Centar prisustvovali načelnik Srđan Mandić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, te vijećnici Općinskog vijeća Centar Samir Fazlić, Dženan Mulić, Velija Katica, Mehmed Muharemović, Senada Bosno, Nermin Kapo i Jasmin Šljivo.

Načelnik Mandić čestitao je petu godišnjicu uspješnog rada menadžmentu i članovima Centra i poželio im sreću i uspjeh u budućnosti.
-Prije svega sretan peti rođendan našem Centru! Ja ću vam se od srca zahvaliti za sve one lijepe trenutke koje smo proveli skupa u toku prethodnih godina. Uvijek uspijete da nas sve okupite na jednom mjestu da uživamo zajedno sa vama u raznim aktivnostima. Nema riječi da vam se zahvalim na svemu, na priredbama kako ovdje, tako i u drugim Centrima na drugim lokacijama, kao i u Radićevoj na našem Festivalu u Centru. Toliko pozitivne energije, toliko ljubavi za koju želim da što duže traje. Sve najbolje vam od srca želim i da se vidimo i za deseti i za petnaesti i dvadeseti rođendan, rekao je načelnik Mandić.

U okviru Centra za zdravo starenje, pod pokroviteljstvom Općine Centar, djeluju mnogobrojne sekcije i škole namijenjene osobama treće životne dobi: hor, likovna, kreativna radionica, kulinarska, korektivno-preventivna gimnastika, a za članove Centra budu organizovane i razne edukativne radionice i izleti.

Sanela Feratović iz Udruženja „Zdravo živi/sretno stari“ koje rukovodi ovim centrom zahvalila se svima što su došli na proslavu petog rođendana Centra.

-Zahvaljujem se Općini Centar na čelu sa općinskim načelnikom Srđanom Mandićem, općinskim vijećnicima i našim članovima i članicama Udruženja na ukazanom povjerenju i na podršci koju nam kontinuirano pružaju u našem radu. Puno toga smo prošli, puno projekata smo realizovali, kako tokom prošle godine, tako i tokom svih ovih pet godina rada Centra. Puno divnih momenata smo proveli, ljubavi i prijateljstava sklopili u ovom Centru. Sa sigurnošću mogu reći da smo mi postali jedna velika porodica, jer ljudi kad su sretni, oni su i zdravi, što i sam naziv našeg udruženja govori, poručila je Feratović.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo