4°C
Mostar 11°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

09.09.2024 / 15:37 BiH - Human čin

Merhamet Mostar donirao 270 kompleta školskog pribora

Merhamet Mostar donirao 270 kompleta školskog pribora
Foto: Facebook
Regionalni odbor Muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet" Mostar donirao je 270 kompleta školskog pribora učenicima koji dolaze iz porodica slabijeg imovinskog stanja.

Akcija "Pomozimo školovanje naše djece" realizovana je u saradnji sa osnovnim školama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Regionalni odbor Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet“ Mostar donirao je 270 kompleta školskog pribora...

Posted by Merhamet RO Mostar on Monday, September 9, 2024

"Naši sekretari danas su posjetili osnovne škole u Prozoru, Konjicu, Jablanici, Stocu i Mostaru u koje su dostavilo 270 kompleta školskog pribora prema zahtjevima koje smo dobili od škola. Ponosni smo na saradnju sa školama koju smo na obostrano zadovoljstvo podigli na viši nivo i koju ćemo nastaviti, a kako bismo i kod učenika razvijali svijet o humanitarnom radu, važnosti Merhameta kao najstarijeg dobrotvornog društva u Bosni i Hercegovini, te upoznavali i učenike i nastavni kadar sa aktivnostima Merhameta", saopćeno je.

Iz Merhameta su naveli kako žele dati podršku učenicima koji dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja te im olakšati početak školske godine.

"Zahvaljujemo se direktoricama i direktorima osnovnih škola na saradnji, te svim građanima, privrednim društvima i partnerskim organizacijama koje su podržale realizaciju ove akcije", zaključili su u objavi.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo