4°C
Mostar 11°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

09.09.2024 / 15:26 BiH - Sarajevo

Ponos BiH: Paraolimpijci stigli kući s medaljama

Javni doček bh. paraolimpijaca će biti upriličen danas u prekrasnom ambijentu sarajevske Vijećnice, uz prijenos uživo na BHRT-u.

Dobrodošlica Zmajevima koji su dostojanstveno branili boje Bosne i Hercegovine i donijeli dvije srebrene medalje biće upriličena u prostoru Vijećnice, umjesto ispred Katedrale, zbog kiše koja danas pada u glavnom gradu BiH.

Prije dočeka u Vijećnici, porodica, prijatelji, drugari iz razreda Ismaila Barlova ali i određeni broj navijača se okupio na sarajevskom aerodromu gdje su dočekali naše momke.

"Dobro došli, ponosni smo na vas!", poruka je na sarajevskom aerodromu koja ih je dočekala sa puta iz Pariza.

Uz zastave Bosne i Hercegovine, kao i zlatne ljiljane, u dresovima reprezentacije BiH, osvajači srebrenih medalja su dočekani uz navijačke pjesme i gromoglasan aplauz. Bilo je tu i suza radosnica, ali najviše smijeha, sreće i radosti.

"Kad izgubite meč koji je već dobiven, ostaje žal. Htjeli smo da pokažemo Irancima, vidjeli ste da su se prepali... Da nam je neko prije polaska ponudio srebro, odmah bi ga potpisali. Ali eto... Hvala Bogu, dobro je i ovo. Puna je dvorana bila naših ljudi u Parizu. Barlov je bio prava snaga, on nas je gurnuo u finale. Barlov će biti pravi šampion, on će nastaviti naš put sigurno", kazao je Sabahudin Delalić.

"Hvala vam puno što ste mi priredili super doček. Još se nisu slegli utisci. Imam dobre drugare koji me podržavaju i to mi puno znači", kazao je Barlov. "Ismail Zulfić je moj brat, volio bih da na sljedećoj Paraolimpijadi obojica donesemo zlato Bosni i Hercegovini"; kazao je Ismail Barlov pri dolasku na Aerodrom Sarajevo.

"Ne znači mi što su mi protivnici stariji od mene. Takmičim se protiv svog vremena. Prezadovoljan sam svojim rezultatom. Trudio sam se maksimalno. Sljedeće godine imamo EP i SP, to su nam glavni ciljevi. Ovo je ostvarenje mog sna. Nisam mogao ni sanjati. Očekivao sam da odem u LA, a ne da osvojim medalju u Parizu"; kazao je uzbuđeno Barlov.

"Drago mi je da vidim da nekog motivišem. Fantastičan je osjećaj. Hvala na podršci", kazao je.

Podsjećamo, Ismail Barlov je 4. septembra nastupio u disciplini 50 metara prsno na Paraolimpijskim igrama i osvojio srebrenu medalju.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je srebrenu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu te četvrti put došla do paraolimpijskog srebra.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo