5°C
Mostar 13°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

27.08.2024 / 10:42 Zanimljivosti - Ulaz slobodan

Počinje treće izdanje Moba Street Food Festivala, bogata ponuda

Počinje treće izdanje Moba Street Food Festivala, bogata ponuda
Foto: FENA

Treće izdanje Moba Street Food Festivala powered by Visa počinje u srijedu u Mostaru i trajati će do 8. septembra.

Moba spaja različite okuse svjetskih kuhinja, te nudi i domaće specijalitete u neobičnim izdanjima, pružajući priliku svim posjetiocima da okuse i dožive nešto novo, a u nastavku donosimo gastro kutke i jela koje ne smijete propustiti, priopćili su organizatori.

"Ljubitelji slasnih burgera naći će se pred velikim izazovom koji burger prvi degustirati jer će više gastro kutaka uz druga jela ponuditi i sočne burgere sa svojim potpisom. Moći će birati između 'Von Herzoga', popup food & bar iz Mostara, gastro kutka 'Burgerica' koji dolazi iz Sarajeva, sarajevskog 'Gastro Puba Fabrika'", naveli su samo neka imena koji će biti na ovogodišnjem festivalu.

Na festivalu će biti i profesionalni i dobro poznati kuhar Marko Landeka i kolega Luka, kao i dva mlada entuzijasta- chef Kristian i kolega Goran ispred "Kuće Vilenjaka".

Chef Matej Šušak na Mobu donosi dašak azijske kuhinje.

"Nasmijani ambasadori azijske kuhinje, gastro tim Profa23 i ove godine je nezaobilazna stanica na Moba Street Food Festivalu za sve ljubitelje ove kuhinje i one koji bi ju prvi put probali (...) Njihov zaštitni znak su Wok jela, Korejski sendvič i Bao Buns", kazali su.

Još jedan gastro dolazi iz Sarajeva pa će tako ekipa "Mucha Lucha" kreirati jela koja odišu svježinom i kvalitetom sastojaka uz autentičnost meksičke kuhinje.

Iz Tuzle na Moba Street Food Festival dolazi gastro tim Darkwood koji će pripremati inovativne pizze, dok iza brenda "Mangio Pasta powered by OŠ JOŠ food" stoji mladi bračni par, Nikolina i Marko iz Mostara, koji su okupili tim i krenuli u uzbudljivu avanturu koja uključuje njihovu strast prema hrani i želju za novim izazovima.

Organizatori su mislili i na sve ljubitelje slatkog zalogaja.

"Nemoguće je zamisliti ljeto bez sladoleda, a 'Akademija Coffee Concept Bar' na Mobu dolazi sa Soft Ice Cream zanimljivom vizualnom stanicom i sladoledom jedinstvenim u Mostaru (...) Prepoznatljiv, slatkast miris pokazat će vam put do 'Francuskih palačinki', kvalitetnog i interesantnog proizvoda iza kojeg već osam godina stoje dvije sestre. Francuske palačinke predstavljaju moderan i brz način pripreme palačinki", otkrivaju organizatori.

Organizatori su poručili kako izbora ima mnogo, a kroz 12 dana ima se sasvim dovoljno vremena za degustaciju bogate gastro ponude, te druženje i uživanje u koncertnom programu u ljetnim večerima pod otvorenim nebom.

Ulaz na sve večeri festivala je slobodan.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo