6°C
Mostar 15°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

13.09.2024 / 10:37 Zanimljivosti - Čak 252 stranice

Veliki novitet Rolexa: Predstavljena knjiga o satu

Veliki novitet Rolexa: Predstavljena knjiga o satu
Foto: Instagram
Rolex je predstavio novitet, i to ne sat, već knjigu o satu.

Oyster Perpetual Submariner - The Watch That Unlocked The Deep (Oyster Perpetual Submariner - Sat koji je otključao dubine) nova je knjiga od 252 stranice, nastala u saradnji s izdavačkom kućom Wallpaper*, a autor je Nicholas Foulkes.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nicholas Foulkes (@n_foulkes)

Rolex navodi da je knjiga "opsežan prikaz Submarinera", modela koji je prvi put predstavljen 1953. godine. Ovo je prva službena historija Submarinera. Autor knjige, Nicholas Foulkes, preko Instagrama je zahvalio Rolexu na pristupu njihovim arhivima, naglašavajući da će knjiga pružiti uzbudljiv uvid u potencijalno nikad prije viđene arhivske materijale Rolexa.

Kao što naslov sugeriše, knjiga će se također usredsrediti na ulogu modela Submariner u istraživanju podvodnog svijeta, prenosi Hodinkee. Nakon Submarinera, modeli Sea-Dweller, Deepsea i Deepsea Challenge nastavili su postavljati standarde u svijetu ronilačkih satova.

Knjiga će također prikazati Rolexove ambasadore kroz prizmu Rolexove inicijative Perpetual Planet, koja se fokusira na zaštitu okoliša. Autor knjige Submariner, Nicholas Foulkes, poznati je pisac i poznavatelj satova te je bio predsjednik žirija GPHG-a (Grand Prix d'Horlogerie de Genève).

"Zasigurno ću je dodati u svoju kolekciju", "Još jedno nevjerovatno djelo za vrhunsko čitanje", "Super! Jedva čekam nabaviti primjerak", "Jedva čekam kupiti primjerak", "Upravo sam je prednaručio", "Još jedno remek-djelo", "Želim je", neki su od komentara na novu Rolex knjigu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo