11°C
Mostar 17°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

24.08.2024 / 14:37 BiH - Foto/Video

RAD položio ispit: Zabava do 'sitnih sati', a ujutru ulice čiste!

Sinoć je završeno još jedno izdanje Sarajevo Film Festivala.

Posljednje noći SFF-a upriličena je velika zabava, a na balkonu iznad Vječne vatre nastupio je čuveni duo legende elektronske scene, Adriatique. Desetine hiljada ljudi posjetili su sinoć sarajevske festivalske lokacije, ali euforija je dva sata iza ponoći prošla i bilo je vrijeme za povratak u 'normalu'

Ulice su brzo dobile stari sjaj. KJKP RAD je tokom trajanja SFF-a uspješno obavio sve zadatke.

Zahvaljujući naporima radnika RAD-a, Sarajevo je i nakon ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala ostalo čisto i uredno.

Kako je Sarajevo očišćeno nakon zadnje noći SFF-a

Sarajevske ulice sinoć su, zadnje noći SFF-a bile pune zabave. Nakon dobrog provoda ulice su ostale zatrpane smećem. Samo tri sata kasnije ulice glavnog grada su zahvaljujući KJKP Rad opet bile u punom sjaju. Kako je izgledala akcija čišćenja, pogledajte u videu.

Posted by Vijesti.ba on Subota, 24. avgust 2024.

 

Generalni direktor Nijaz Salamović za Vijesti.ba kaže da su pripreme započele mjesecima unaprijed u saradnji sa organizatorima SFF-a.

“Organizirali smo dodatne timove i produžene smjene kako bismo osigurali čišćenje ključnih lokacija festivala i održavanje grada čistim”, kaže Salamović.

Govoreći o aktivnostima čišćenja tokom festivala, Salamović kaže da je njihov tim radio neprekidno, s fokusom na glavne ulice i mjesta okupljanja.

“Nakon svakog događaja brzo smo reagirali, uklanjajući otpad, prali ulice i vraćajući ulice u čisto stanje”, kaže direktor KJKP Rad.

Na pitanje koliko je otpada prikupljeno tokom SFF-a, Salamović kaže da je je u pitanju 37,6 tona stakla, plastike i ostalog reciklaznog otpada.

“Izuzetno nam je drago da se svijest o pravilnom odlaganju otpada značajno poboljšala”, poručuje Salamović, kojeg smo upitali i kakve su bile reakcije zajednice i posjetitelja:

"Reakcije su bile vrlo pozitivne. Građani i posjetitelji pohvalili su čistoću grada, a Sarajevo je ostavilo dobar dojam na sve. Važno nam je da Sarajevo ostane čisto ne samo zbog estetike, već zbog građana a i zbog imidža grada. Konstantno radimo na tome da naš grad uvijek bude spreman za buduće posjetitelje".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo