13°C
Mostar 19°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

22.08.2024 / 14:55 Fudbal - Goražde

Nastavljeni radovi na izgradnji novog objekta NK Azot Vitkovići

Nastavljeni radovi na izgradnji novog objekta NK Azot Vitkovići
Foto: Fena
U goraždanskom naselju Vitkovići nastavljeni su radovi na izgradnji novog objekta Nogometnog kluba Azot.

Predsjednik kluba Amir Dragolj naglašava da su zbog velikih vrućina radovi bili zaustavljeni, ali da su nastavljeni ovih dana.

- Vrućine su malo usporile predviđene radove, ali sada su nastavljeni i vjerujemo da će se ubrzati intenzitet. NK Azot će u što skorije vrijeme, a najkasnije do kraja tekuće godine, dobiti savremeni objekat koji zadovoljava sve standarde UEFA-e i FIFA-e - kazao je Dragolj.

Napomenuo je da je ukupna vrijednost projekta oko 580.000 KM, naglasivši da raduje i činjenica da je obezbijeđen i drugi dio sredstava od 350.000 KM, čime su otklonjene sve prepreke da objekat bude u potpunosti završen.

- Moramo još jednom zahvaliti gospodinu Nijazu Brkoviću, pomoćniku federalnog ministra, koji je prepoznao značaj ovog projekta kao veliki prijatelj nas i ovog grada, kao i gradu Goražde koji je aplicirao sa projektom - kazao je predsjednik NK Azot Vitkovići.  

Podsjetio je da klub početkom jeseni slavi vrijedan jubilej, 70 godina postojanja, koji će biti obilježen uz sportske aktivnosti.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo