9°C
Mostar 15°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

12.09.2024 / 14:54 Fudbal - Predstavljen u Veležu

Irfan Buz: Ovo je sudbina, gledao sam Veležove utakmice kao dijete

Irfan Buz: Ovo je sudbina, gledao sam Veležove utakmice kao dijete
Foto: X
Turski stručnjak Irfan Buz danas je zvanično predstavljen u FK Velež iz Mostara.

Buz se prisutnim obratio na bosanskom jeziku, a poručio je kako je vrlo zadovoljan zbog uspostavljanja saradnje sa mostarskim klubom.

"Moj bosanski je loš, ali želim da pričam bosanskim jezikom. Treba mi praksa, ali mislim da za vašu zemlju to će biti još bolje i dodatni benefit. Ja sam imao četiri godine kada smo iz Turske otišli u Njemačku, ali ja mnogo volim ovaj jezik. Sretan sam što sam došao u ovaj veliki klub u Mostaru. Bio sam dječak kada sam gledao Velež u Kupu UEFA i volio sam ovaj klub. To je ta sudbina", započeo je Buz, te nastavio:

"Mnogo sam sretan što sam ovdje. Imali smo dobar razgovor sa gospodinom Rahimićem u Njemačkoj, mnogo smo pričali i bili zajedno i hoću da kažem hvala gospodinu Rahimiću i našoj upravi što su me doveli u ovaj klub".

"Trebamo da radimo i da vidimo šta ćemo napraviti. Mislim da imamo dobru ekipu. Gledao sam utakmice koje smo do sada odigrali, ići ćemo korak po korak pa da vidimo šta ćemo i kako ćemo da radimo. U fudbalu je mnogo važna fizička, taktička i mentalna sprema i da imate snagu na ta tri polja. To moramo da radimo. Želim da igramo dominantan i ofanzivan fudbal. Treba se ići korak po korak, jer se za takav stil fudbala nemoguće odmah spremiti", zaključio je Buz.

Novog trenera je predstavio i dosadašnji potpredsjednik Upravnog odbora FK Velež, Admir Rahimić.

"Ponosni smo što imamo mogućnost da sjedimo zajedno. Imali smo dosta intenzivne razgovore i u međuvremenu smo stekli dobre dojmove sa obje strane. Što se tiče mog dojma prema gospodinu Buzi je sve najbolje. Ono što me dodatno imponiralo, što Buz ima simpatije prema našem klubu i prema našoj državi. Sa takvim pristupom nas je ubjedio maksimalno. Kada je riječ o njegovim trenerskim kvalitetima, svi znamo gdje je bio trener i nama je velika čast da ga pozdravimo među nama. Želimo mu u budućem radu mnogo uspjeha i ako Bog da da dovedemo Velež ponovo na pobjedničke staze, tamo gdje pripada".

Irfan Buz neće moći debitovati na klupi Veleža u subotu protiv Slobode u Tuzli jer još uvijek nisu otklonjene administrativne prepreke.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo