16°C
Mostar 21°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 20°C
Bihać 13°C

22.08.2024 / 14:28 Fudbal - 4. kolo WWin lige BiH

Karačić: Imamo iskustvo i kvalitetu odgovoriti na sve izazove

Karačić: Imamo iskustvo i kvalitetu odgovoriti na sve izazove
Foto: NK Široki Brijeg
Četvrto kolo WWin lige BiH u petak će u Konjicu otvoriti Igman i Široki Brijeg.

Igman je za sada bez bodova, dok je Široki Brijeg s dva gostovanja donio 4 boda nakon čega je u prvoj domaćoj utakmici poražen od Veleža.

- Poraz je utjecao na nas i mobilizirao nas je. Svjesni smo nekih manjkavosti koje smo prikazali u utakmici s Veležom, ali ovo je nova utakmica i nova prilika za dokazivanje. Ova ekipa ima iskustvo i kvalitetu odgovoriti na sve izazove. Vjerujem kako ćemo u petak potvrditi svoju kvalitetu - kazao je na konferenciji za novinare trener Širokobriježana Toni Karačić.

Dodao je kako sada ima znatno širi roster i manje briga u odnosu na utakmicu s Veležom.

- Imali smo nekih manjih problema s povredama igrača, ali sada je situacija zadovoljavajuća. Spremni dočekujemo utakmicu s Igmanom - istaknuo je.

Novinarima se obratio i defanzivac Matej Senić koji je zbog povrede morao ranije napustiti igru protiv Veleža.

- Prošlu sam utakmicu izašao u 50. minuti zbog jednog nezgodnog udarca. Preskočio sam jedan trening, ali hvala bogu, sada je sve u redu. Spreman sam. Igman ima dva uzastopna poraza i sigurno neće biti lagan posao u Konjicu. Međutim, dobro smo se pripremili i očekujemo tri boda - kazao je Senić.

Utakmica se igra u petak od 17:30.

Glavni sudac bit će Ernis Džemidžić iz Goražda, a asistirat će mu Slobodan Vukosav iz Trebinja i Hasan Nanić iz Bužima. Četvrti sudac je Haris Halkić iz Sanskog Mosta, dok su u VAR sobi Irfan Peljto iz Sarajeva i Marko Perić iz Mostara.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo