16°C
Mostar 21°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 20°C
Bihać 13°C

22.08.2024 / 07:32 Fudbal - Liga Evrope

Borac večeras u Budimpešti protiv Ferencvaroša

Borac večeras u Budimpešti protiv Ferencvaroša
Foto: FK Borac
Fudbaleri Borca večeras će, od 21 sat, u Budimpešti, igrati protiv Ferencvaroša prvi susret play-offa za Ligu Evrope.

- Suvišno je hvaliti jedan fantastičan tim kakav je Ferencvaroš, sa dosta dobrih individualaca, koji su vrlo nezgodni na polukontrama i kontrama, gdje imaju pregršt pojedinaca koji jednim potezom mogu da riješe utakmicu. Pokušaćemo ih zaustaviti i da im ne dozvolimo puno da se razmašu. Ovo je veliki ispit za nas da vidimo gdje smo i šta smo u ovom momentu u odnosu na neke klubove koju su po rejtingu iznad nas - rekao je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Borca na konferenciji za medije uoči današnje utakmice.

Protivnik Borca je najtrofejniji i najpopularniji fudbalski klub u Mađarskoj, koji je osvajač 35 titula prvaka ove zemlje i 24 nacionalna kupa.

- Mi ćemo uraditi sve da napravimo dobar rezultat u prvoj utakmici i spremno dočekamo revanš. Biće teško, oni su u istoj poziciji kao i mi, dogurali su do iste faze kao i naš klub. Gledali smo utakmice Borca i uradili domaći zadatak za ovaj susret, kao i za sve što radimo. Detaljno smo analizirali protivnika i pripremili se - naveo je Paskal Јansen, trener Ferencvaroša.

Pobjednik ovog dvomeča plasiraće se u Ligi Evrope, dok će poraženi takmičenje nastaviti u UEFA Ligi konferencija.

Revanš utakmica biće odigrana 29. augusta, u Banjaluci.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo