16°C
Mostar 21°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 20°C
Bihać 13°C

21.08.2024 / 09:33 Fudbal - Vuče korijene

Dinamov junak mogao bi zaigrati za Zmajeve, otac mu je igrao za BiH

Dinamov junak mogao bi zaigrati za Zmajeve, otac mu je igrao za BiH
Foto: X
Dinamo je sinoć savladao Qarabag sa 3:0 u prvoj utakmici playoffa Lige prvaka i tako došao na korak od plasmana u grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Za Modre su strijelci bili Marko Pjaca i Sandro Kulenović, koji je sa dva gola u drugom poluvremenu doveo svoj klub pred vrata raja.

Malo je poznato da Dinamov junak vuče korijene iz BiH, tačnije iz Bihaća. Njegov otac Almin je bivši reprezentativac naše zemlje, za koju je prema podacima NFSBiH odigrao sedam utakmica i postigao dva gola.

Almin Kulenović je gotovo cijelu svoju karijeru proveo u Hrvatskoj, gdje je Sandro rođen u decembru 1999. godine.

Ovaj 24-godišnji napadač do sada nije nastupao za A reprezentaciju Hrvatske, iako je prošao sve njene omladinske selekcije.

Iako igra u odličnoj formi, Kulenović nije dobio poziv za utakmice Lige nacija protiv Holandije i Mađarske, pa su hrvatski mediji podsjetili su da je ovaj napadač na radaru Zmajeva i da postoji mogućnost da dobije poziv BiH za neko od narednih okupljanja.

Sandro Kulenović je ove sezone odigrao četiri utakmice i postigao je pet golova, a u karijeri je osim Dinama nastupao za Legiju, Lokomotivu, Rijeku, a jedno vrijeme je čak bio član mladog tima Juventusa.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo