12°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

12.08.2024 / 20:00 BiH - Reakcija za Vijesti

Akter tuče: Čitava Mala Aleja na Ilidži strahuje od jednog migranta

Akter tuče: Čitava Mala Aleja na Ilidži strahuje od jednog migranta
Foto: Vijesti.ba / Ilustracija
Prije par dana na tramvajskom stajalištu na Dolac Malti dogodila se tuča u kojoj je učestvovalo više osoba.

Zvanične informacije kažu da je epilog svega jedna povrijeđena osoba, dok su tri uhapšene, no ova priča ima i dublju pozadinu.

Navodno je sve započeo jedan migrant koji je u tramvaju fizički napao djevojku, nakon čega su joj tri muškarca pritekla u pomoć i nasilnika pretukli.

Migrant je završio na KCUS-u, dok su osobe inicijala A.S. (28), E.S. (26) i H.S. (25), svi nastanjeni na Ilidži, uhapšeni i brzo pušteni.

Jedan od aktera ovog događaja bio je i Edin Sinanović, višestruki prvak Bosne i Hercegovine u kickboxu i osvajač brojnih međunaronih medalja, koji je govorio za portal Vijesti.ba o samom ovom događaju.

"Ova priča počinje od ranije, kada je radnici objekta preko puta mog ukrao telefon i gađao pepeljarom ljude u okolini. Čitava Mala Aleja strahuje od ovog migranata već pune tri godine i radnici mog objekta se također boje. U četvrtak 8. augusta mi je javljeno da je opet na Ilidži i da je opet pokušao ukrasti torbicu jednom od mojih uposlenika. Kada sam došao javili su mi da je sjeo na tramvaj, te sam automobilom stigao do istog na Malti. Ušao sam i onesposobio ga. Žao mi je što sam ja bio sami akter tučnjave i morao biti priveden. Očekuje me suđenje, ali se nadam da će sud uvidjeti da je ovo samoodbrana i želim reći da ću uvijek stati u odbranu od nasilnika i robijaša", poručio nam je.

Dodaje da je i od prije sa istim ovim migrantom imao problema.

"Radi se o migrantu koji je od ranije poznat policiji. Prošlog ponedjeljka u 22 sata mi je obio automobil. Ukrao mi je novac, putnički pasoš, dokumente i parfeme iz automobila, a istu tu noć je udario trudnu ženu na autobuskom terminalu na Ilidži", dodaje Sinanović na kraju.

S. Grebović

(Vijesti.ba)

Izdvajamo