10°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

11.09.2024 / 17:47 BiH - Sjećanje na tragediju

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari odao počast žrtvama napada 11. septembra

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari odao počast žrtvama napada 11. septembra
Foto: X

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari se oglasio povodom obilježavanja godišnjice terorističkog napada na nebodere Svjetskog trgovačkog centra i zgradu Pentagona od septembra 11. 2001. godine.

U napadima je stradalo gotovo tri hiljade osoba.

Iz Memorijalnog centra su odali počast žrtvama, istaknuvši podršku narodu SAD-a.

“Svakog 11. u mjesecu prisjećamo se žrtava genocida u Srebrenici, ali danas smo također uz narod Sjedinjenih Američkih Država u sjećanju na tragične događaje od 11. septembra 2001. Na ovaj dan odajemo počast sjećanju na hiljade nevinih živote izgubljenih u užasnom terorističkom činu koji je potresao New York City i svijet“, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

I iz Ambasade SAD-a su se oglasili ovim povodom, kazavši da je prije 23 godine “2977 dragocjenih života otrgnuto u zlom napadu na našu naciju”.

“Nikada ne zaboravi voljene koje smo izgubili. Nikada ne zaboravite prve hitne službe koji su trčali prema ruševinama kako bi spasili druge. Nikada ne zaboravite stotine hiljada patriota koji su se prijavili za službu u godinama poslije. I nikada nemojte zaboraviti da, kada nas je neprijatelj pokušao razdvojiti, naša se zemlja okupila“, saopćeno je iz ambasade.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo