03.07.2024 / 19:17 Kultura - Poklon za 18. rođendan

Mladi u Kantonu Sarajevo dobivaju besplatne ulaznice za kulturne sadržaje

Mladi u Kantonu Sarajevo dobivaju besplatne ulaznice za kulturne sadržaje
Foto: Facebook

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo pokrenulo je inicijativu kojom želi potaknuti mlade na sudjelovanje u kulturnom životu grada.

Svi mladi koji ove godine pune 18 godina, mogu se registrirati putem zvanične stranice Ministarstva te dobiti osam besplatnih ulaznica za kulturne institucije u Sarajevu.

Ovaj poklon set ulaznica uključuje posjete Narodnom pozorištu Sarajevo, Pozorištu mladih Sarajevo, Sarajevskom Ratnom Teatru SARTR, Kamernom Teatru 55, Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, Muzeju Sarajeva, Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine, kao i Muzeju ratnog djetinjstva.

Ako ste rođeni 2006. godine, punite 18 godina i živite u Kantonu Sarajevo mozete se registrovati putem putem zvanične ...

Posted by Kenan Magoda on Srijeda, 3. juli 2024.

Nakon uspješne registracije, mladi će moći preuzeti svoje ulaznice uz predočenje ličnog dokumenta na kojem je naglašen datum rođenja. Ova inicijativa je osmišljena kako bi mlade generacije bile motivirane za istraživanje i uživanje u bogatoj kulturnoj ponudi Sarajeva.

"Hvala od srca ministrici Adna Mesihović koja je kompletan ovaj projekta organizirala i realizirala zajedno sa Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, " napisao je ministar Kenan Magoda.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo