03.10.2024 / 10:58 Kultura - Sarajevo

Ovogodišnji 15. dječiji teatarski festival 'Hajde svijete, budi dijete' počinje 7. oktobra

Ovogodišnji 15. dječiji teatarski festival 'Hajde svijete, budi dijete' počinje 7. oktobra
Foto: Vijesti.ba

Ovogodišnji 15. dječiji teatarski festival "Hajde svijete, budi dijete" počet će u ponedjeljak, 7. oktobra u Centar kulture i mladih u Jelićevoj, a trajat će do 11. oktobra. Festival ima dugogodišnju tradiciju, a fokus mu je na stvaranju edukativnog i zabavnog iskustva.

Tako će u ponedeljak, 7. oktobra biti odigrana predstava "Ružno pače", Dramski studio slijepih i slabovidnih "Novi život" Zagreb sapočetkom u 12 sati, dok je radionica "Vuneno pozorištance" uz voditeljicu Željku Lemez planirana sa početkom u 9.30 sati.

U utorak, 8. oktobra biće odigrana premijera predstave "Plastika" u 19 sati. Radionica pod nazivom "Igrajmo se lutkama" počinje u 11.30 sati, a voditeljica radionice je Jasminka Božuta-Požeg. U srijedu, 9. oktobra biće odigrana predstava "Slovotragač" u 12 sati, dok će radionica "Čarobna šuma" uz voditeljicu Džejlanu Karaman Pašić početi u 9.30 sati.U četvrtak, 10. oktobra planirana je predstava "Zmaj i princeze" u 12 sati, a radionica "Zajedno kroz ples" u 11.30 sati. Voditeljica radionice je Belma Čečo-Bakrač.

Posljednjeg dana festivala, 11. oktobra biće odigrana predstava "Put do čarolije" u 12 sati, a radionica "Zvučna bajka" uz voditeljicu Mirsadu Zećo počinje u 11.30 sati, saopćeno je iz Općine Centar.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo