14°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

03.07.2024 / 12:24 BiH - Federalno ministarstvo

Delić na svečanom otvorenju novog objekta servisnog centra udruženja Mala Sirena u Zavidovićima

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić danas je u Zavidovićima prisustvovao svečanom otvorenju novog objekta servisnog centra udruženja "Mala Sirena" koje pruža podršku djeci i roditeljima s poteškoćama u razvoju i sa invaliditetom.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike bilo je jedan od donatora u završnim radovima na tom objektu, a Delić je tokom obraćanja naglasio da je to najmanje što sistem može učiniti za one koji rade sigurno najvažniji posao u lokalnim zajednicama kad su u pitanju djeca sa invaliditetom i njihove porodice.

- Centri poput "Male Sirene" su od izuzetnog, slobodno mogu reći nacionalnog interesa za naše društvo. Nažalost, usluge koje ovakvi centri pružaju gotovo je nemoguće pronaći u okviru državnog, javnog sistema socijalne zaštite. Zato je podrška civilnog sektora i njihova sposobnost da razvijaju socijalne usluge u lokalnim zajednicama toliko važna - poručio je Delić.

Dodao je da je proteklih godina upravo civilni sektor bio taj koji je krčio put prema boljim socijalnim uslugama za najranjivije članove našeg društva, djecu sa poteškoćama u razvoju, djecu sa invaliditetom, te njihove porodice.

Taj projekt je značajan korak ka boljoj socijalnoj podršci za najranjivije članove našeg društva, a Federalno ministarstvo rada i socijalne politike nastavit će pružati podršku ovakvim projektima, saopćeno je iz tog ministarstva.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo