25°C
Mostar 32°C
Tuzla 29°C
Banja Luka 31°C
Bihać 26°C

05.07.2024 / 15:00 BiH - Predstavnici relevantnih institucija

FUP: Održan radni sastanak u vezi suzbijanja ilegalne trgovine vatrenim oružjem

FUP: Održan radni sastanak u vezi suzbijanja ilegalne trgovine vatrenim oružjem
Foto: FUP

Dana, 04.07.2024. godine, u prostorijama UN House održan je drugi radni sastanak u okviru saradnje sa UNODC-om u Bosni i Hercegovini, koji se odnosi na suzbijanje ilegalne trgovine vatrenim oružjem, njegovim dijelovima i municijom u poštanskim pošiljkama, a čiji je domaćin bio direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić sa saradnicima.

Cilj ovog sastanka bio je ulaganje zajedničkih regionalnih napora efikasniju izgradnju kapaciteta u istragama ilegalne trgovine oružjem, kao i jačanje kapaciteta svih relevantnih institucija.

Direktor Munjić se u uvodnom obraćanju zahvalio na dosadašnjoj izuzetnoj dobroj saradnji sa UNODC-om te istakao važnost šireg kontekst zajedničkog rada, te istako da sprečavanje ilegalne trgovine oružjem nije samo presretanje opasnih pošiljki, već da se prvenstveno radi se o zaštiti života, osiguravanju mira u zajednicama i očuvanju vladavine prava.

Sastanku su prisustvovali predstavnici relevantnih institucija iz regiona, Uprave za indirektno oporezivanje i BH Pošte.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo