07.06.2024 / 15:23 Fudbal - Član Juventusa

Novi Zmaj oduševio naciju pred meč s Italijom: 'Ovo mi je dječački san'

Novi Zmaj oduševio naciju pred meč s Italijom: 'Ovo mi je dječački san'
Foto: NFSBiH
Tarik Muharemović, fudbalski reprezentativac BiH, govorio je za zvaničnu stranicu N/FS BiH o svom debiju protiv Engleske, ali se osvrnuo i na narednog protivnika Zmajeva.

Zmajevi su početkom sedmice u prijateljskom susretu odmjerili snage sa selekcijom Engleske na St. James Parku, a protiv Gordi Albiona je zaigrao i Muharemović, koji je istakao kako je nastupom za BiH protiv ekipe Garetha Southgatea ispunio svoj dječački san.

- To mi je dječački san. Otkako sam bio mali, to sam sanjao i to je najveći san koji mi se ispunio. Zahvalan sam i sretan, jer je to bio najveći trenutak u karijeri. Kada zove trener da se zagriješ, jer tvoje minute dolaze. Nisam puno razmišljao, samo sam uživao, kazao je Muharemović.

Mladi Tarik Muharemović je debitovao za seniorsku reprezentaciju protiv Engleske, a s obzirom da nastupa u Italiji nema boljeg sagovornika da prokomentariše kvalitete sljedećeg protivnika.

Posted by Nogometni savez Bosne i Hercegovine on Petak, 7. juni 2024.

Muharemović se potom osvrnuo na predstojeći prijateljski susret BiH protiv Italije.

- Imamo dobre treninge i pripremamo se od prvog dana od našeg dolaska ovdje. Imamo analize, dobro se trenira i momci su spremni, a ja pogotovo, kazao je Muharemović, pa dodao:

- Italijani su dobri i tehnički, a taktički pogotovo. Bore se za njibov grb, uvijek su nabrijani, tako da se moramo boriti kao i uvijek. Oni znaju igrati fudbal, ali koncentracijom i srcem se sve može.

Inače, Zmajevi će u nedjelju, 9. juna, u Empoliju igrati još jedan prijateljski meč, te će im protivnik biti selekcija Italije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo