23.10.2024 / 21:00 Fudbal - Liga prvaka

'Nula' Atalante i Celtica, Brest i Bayer podijelili bodove

'Nula' Atalante i Celtica, Brest i Bayer podijelili bodove
Foto: X
Atalanta i Celtic odigrali su utakmicu bez pogodaka u Bergamu, u 3. kolu Lige prvaka, dok su remizirali i Brest i Bayer odigravši 1:1.

Atalanta je bila mnogo bolja od škotskog prvaka, stvorila je brojne prilike, ali danskog golmana Schmeichela na protivničkom golu nije uspjela savladati.

U prvom poluvremenu dvije najbolje šanse za Atalantu je imao Mario Pašalić. U 18. minuti hrvatski reprezentativac je odlično skočio i dobro pucao glavom, ali je lopta odsjela na gredi. Samo šest minuta kasnije ponovo je Pašalić mogao razveseliti domaće navijače, ali ni tada nije uspio. Dobio je odličnu povratnu loptu koju je dočekao na deset metara od gola Celtica. Pucao je iz prve, ali direktno u protivničkog golmana Schmeichela.

Odmah na startu drugog dijela opet je zaprijetio Pašalić. Dobro se ubacio, pucao glavom, ali prilično neprecizno. Kao i kroz cijelo prvo poluvrijeme, tako je i u uvodnom dijelu nastavka Atalanta konstantno napadala, nizala, ali i propuštala prilike.

Kako se utakmica približivala kraju tako je i splasnuo domaći pritisak, a Celtic je sve do kraja sačuvao bod te sada ima četiri na svom kontu. Atalanta je trenutno na pet bodova.

Ovaj duel sudio je najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto koji je dosudio samo jedan žuti karton.

Sead Kolašinac za Atalantu je igrao do 78. minute.

Brest i Bayer su remizirali 1:1 čime su i dalje bez poraza u Ligi prvaka, ali tim rezultatom je stao i pobjednički mini niz oba sastava, budući da su slavili u uvodna dva kola.

Wirtz je doveo Bayer u vodstvo u 24. minuti, a izjednačio je Lees-Melou u 39. kada je iz prve lijepo zahvatio loptu i s vrha šesnaesterca pogodio za 1:1.

U drugom poluvremenu su gosti iz Leverkusena dva puta tražili penale, ali nisu došli u situaciju pucati s bijele tačke.

Liga prvaka, 3. kolo:

Brest - Bayer Leverkusen 1:1
Atalanta - Celtic 0:0


(Vijesti.ba)

Izdvajamo