30°C
Mostar 33°C
Tuzla 31°C
Banja Luka 33°C
Bihać 30°C

17.03.2024 / 08:01 BiH - Neponovljiva atmosfera

Eldin Huseinbegović održao ramazanski koncert u prepunoj mostarskoj dvorani

Eldin Huseinbegović sinoć je održao ramazanski koncert u prepunoj dvorani u Mostaru.

Jednosatnim koncertom održanom u Sali Univerzitetsko-sportsko rekreativnog centra "Midhad Hujdur Hujka" brižno odabranim numerama Eldin Huseinbegović iznova je probudio osjećaje ponosa i dostojanstva brojne mostarske publike što imaju priliku odabrane dane mjeseca ramazana obilježavati u darovima slobode i punini svog identiteta.

Izborom ilahija, kasida i autorskih pjesama Huseinbegović je na prefinjen umjetnički način odao priznanje Gradu Mostaru, njegovoj višestoljetnoj tradiciji otvorenosti i njegovim ljudima, koje su, kako je naglasio, na njega ostavile upečatljiv dojam još kad se prvi put susreo sa tom neponovljivom atmosferom i ambijentom.

"Svaki čovjek koji prolazi ovim gradom, a Mostar je prepun takvih, ostavlja važne tragove poput nevidljivih niti. Hvala Bogu ja sam se davno „upleo“ u te niti i dana-danas mi čini čast i zadovoljstvo vraćati se Mostaru i njegovim vrijednostima, pogotovo u ovo mubarek vrijeme mjeseca ramazana", govoreći o tematskim motivima koncerta kazao je Huseinbegović.

Osim ilahija i kasida interpretirao je i neke od svojih poznatih pjesma, za koje kaže da su crtice sretnog života.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo