26.11.2023 / 13:13 Fudbal - Prezentovani pravilnici

U Trebinju održan seminar u organizaciji Fubalskog saveza BiH

U Trebinju održan seminar u organizaciji Fubalskog saveza BiH
Foto: N/FS BiH
Seminar za entitetske i registracione fudbalske saveze u organizaciji NS/FS BiH održan je u Trebinju.

Na seminaru su prezentovani „Pravilnik o nogometnim/fudbalskim zastupnicima“, „Pravilnik o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača“, „Disciplinski pravilnik NS/FS BiH“, „Pravilnik o edukaciji trenera“ i „Pravilnik o statusu trenera“.

Obrađene su i teme „Comet-informacioni sistem“, „Preregistracija igrača“ i „Takmičenje Kup regija NS/FS BiH“.

Šef službe za takmičenje i suđenje NS/FS BiH Željko Radonja je nakon seminara izjavio:

„Kao i prethodnih godina, ponovo smo organizovali ovaj seminar s ciljem pružanja edukacije, ali i razmjene informacija sa administracijom iz entitetskih i registracionih saveza. Osim što smo predstavili nove normativne akte, iskoristili smo priliku da čujemo i sa kakvim se izazovima administrativci spomenutih saveza suočavaju u praksi. S tim u vezi, vjerujem da smo kroz prezentacije koje smo pripremili, uspjeli da im pružimo smjernice koje će im u velikoj mjeri olakšati rad. Reakcije svih učesnika nakon ova dva dana su veoma pozitivne, te možemo zaključiti da je iza nas uspješno organizovan seminar.“

Predavači na seminaru bili su Elmir Pilav, Željko Radonja, Aleksandar Gaćanović, Igor Portner, Munir Talović, Lejla Hamza-Salihović, Ivana Vlaić i Faruk Brković.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo