05.10.2024 / 08:24 Fudbal - Veliki gest

FK Sarajevo donirao novac klubu čiji je teren potpuno uništen u poplavama

FK Sarajevo donirao novac klubu čiji je teren potpuno uništen u poplavama
Foto: Stadion NK Kiseljak
FK Sarajevo oduševio je bh. javnost humanim potezom prema NK Kiseljak.

Stadion ovog klub, člana Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine - grupa Zapad, u potpunosti je stradao nakon jučerašnjih poplava, a Sarajevo je Kiseljaku doniralo 4.000 KM pomoći.

"Veliko hvala FK Sarajevo, ljudima iz uprave kluba, gospodinu Tariku Trbiću koji su potreseni slikama koje su vidjeli odlučili donirati 4.000 KM za pomoć koja je potrebna zbog nevremena koje je pogodilo naš grad i naš klub! Nadamo se skorijem prijateljskom druženju s našim sportskim prijateljima iz FK Sarajevo! Veliko hvala! Također, hvala i našim prijateljima NK Podgrmeč koji su ponudili pomoć odmah po saznanju nepogoda koje su pogodile Kiseljak! Sport spaja! Hvala", poručili su iz ovog kluba.

Na stadionu NK Kiseljak se u bliskoj budućnosti neće moći igrati utakmice, a sljedeća je trebala biti odigrana 13. oktobra kada je Kiseljak trebao ugostiti ekipu Rudara iz Han Bile.

Kako cijeli grad tako i naš stadion pretrpio je velike posljedice usljed strašnih poplava. Naša momčad je danas trebala gostovati u Cazinu ali utakmica je odgođena zbog vremenskih neprilika u našem Kiseljaku i okolici.

Posted by NK Kiseljak on Petak, 4. oktobar 2024.

Kako sada stvari stoje, neće biti čudo ako se taj meč odgodi, jer će za sanaciju terena vjerovatno trebati više vremena.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo