23.08.2023 / 22:23 Fudbal - Španija

Poljubac bi ga mogao skupo koštati: Rubiales pred odlaskom?

Poljubac bi ga mogao skupo koštati: Rubiales pred odlaskom?
Foto: AP

Luis Rubiales je po svemu sudeći već bivši predsjednik Španskog nogometnog saveza.

On će po pisanju Marce uskoro biti razriješen dužnosti usred rastućeg pritiska i u španskoj i u svjetskoj javnosti koji je nastao jer je Rubiales poljubio u usta reprezentativku Jenni Hermoso.

U Australiji nije bilo sretnijeg čovjeka od Rubialesa. Osmijeh od uha do uha i poljupci svim igračicama i svim članovima stručnog štaba.. U Španiji međutim prilikom prijema kod predsjednika Vlade Rubijles ima samo kiseli osmijeh, zamišljen pogled.

Sve se izmijenilo jer je jedan poljubac prešao granicu i Rubiales se našao na meti najoštrijih mogućih napada. Dok je reprezentacija još bila u Australiji španski ministri su osuđivali to što je predsjednik Saveza poljubio jednu igračicu u usta. Na taj način veličanstven uspjeh Španjolki i prvo svjetsko zlato palo je u drugi plan.

„Savez je konačno shvatio ozbiljnost situacije. Probali su dobiti pomoć igračice kao jedinu moguću podršku. Rastao je pritisak da Rubiales ode, a čak je i premijer rekao da se potezi moraju napraviti“, piše Marca.

Također se priča da je Hermoso odbila Rubialesa kada je ovaj pokušao da zajedno s njom napravi video snimku u kojem bi joj se ispričao. U srijedu su očekivali da Jenni Hermoso nekako pomogne, ali se to nije dogodilo i jedino kako se Rubiales može spasiti po mišljenju Marce je da prije petka sam podnese ostavku.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo