20.07.2023 / 08:23 Fudbal - Konferencijska liga

Sarajevo večeras protiv Torpeda na punom Koševu

Sarajevo večeras protiv Torpeda na punom Koševu
Foto: Vijesti.ba

FK Sarajevo večeras od 21 sat igra važnu utakmicu u okviru Konferencijske lige protiv FC Torpedo Kutaisi, revanš susret 1. pretkola.

Prvi meč odigran prošle sedmice u Gruziji završen je remijem (2:2).

Pobjednik ovog duela u 2. pretkolu igrat će protiv kazahstanskog Aktobea.

Varešanović: Vjerujem u pobjedu

Trener “bordo” tima Mirza Varešanović kazao je na konferenciji za medije da očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu ali da vjeruje u pobjedu svog tima.

- Očekuje nas neizvjesna utakmica sa dobrim i iskusnim protivnikom. Organizovani su i imaju dobre igrače, ali vjerujem da smo mi i pored toga imali priliku da u prvom meču riješimo pitanje pobjednika u prvih 35 minuta. Nadam se da ćemo sutra to uspjeti uraditi - kazao je Varešanović.

Osvrnuo se i na izjavu trenera Torpeda Stevea Keana, koji je kazao da se njegov tim u utakmicu uspio vratiti nakon promjene taktike.

- Ne bih se složio s tom izjavom, nismo vidjeli nikakvu promjenu taktike ili formacije. Prvi gol smo primili u nezgodnom trenutku, a drugi je isto tako bio naša greška. U toj promjeni taktike mi smo njima zabili dva gola, tako da se ne bih složio s tom izjavom – naveo je Varešanović.

Dodao je da neće taktizirati i da će vršiti visoki presing na zadnju liniju protivnika kao i u prvom meču.

Varešanović za ovaj meč neće moći računati na Soldu koji je dobio temperaturu, kao ni na povrijeđenog Mulalića, dok će u sastavu biti Šerbečić i Avramovski.

Kapiten Sarajeva Almedin Ziljkić vjeruje da je ishod ovog duela u rukama igrača Sarajeva, koji pred svojim navijačima moraju dati sve za plasman u naredno kolo.

- Ozbiljna su ekipa i ne smijemo ih podcijeniti. Sve će ovisiti o nama i našem pristupu ovom meču. Spremili smo se dobro, profesionalci smo i moramo izaći na teren i učiniti sve ono što trener traži od nas – kazao je Ziljkić.

Kean: Moramo zaustaviti vezni red Sarajeva

Trener Torpeda iz Kutaisija Steve Kean vjeruje da njegova ekipa ima šanse da u drugom susretu savlada Sarajevo i plasira se u 2. pretkolo Konferencijske lige.

Kean se nada da njegova ekipa moze igrati kao u drugom dijelu prvog poluvremena prvog meča koji je okončan rezultatom 2:2.

- Primljeni smo na fantastičan način i jedva čekamo utakmicu. Prvi meč nismo dobro počeli, ali u nastavku smo igrali dobro. Nadam se da ćemo igrati cijeli meč kao kraj tog prvog poluvremena. Neće biti lako, ali vjerujemo da možemo ostvariti cilj - kazao je trener Torpeda.

Ističe da je svjestan kakva atmosfera očekuje njegovu ekipu na Koševu, te da je lijepo igrati takve mečeve.

- Mislim da neće biti većih iznenađenja, ali igrači s klupe bi mogli imati veliki doprinos. Moramo zaustaviti vezni red Sarajeva i biti agresivni. To će biti naš veliki zadatak i jedino tako možemo uspjeti - dodao je Kean.

Važne informacije

Zbog očekivanog velikog broja posjetilaca i specifičnosti organizacije evropske utakmice, Klub je objavio važne informacije za sve one koji će biti na Koševu:

-Kapije na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ otvaraju se u 19 sati
-Navijači na tribinu ulaze na ulaz koji je naznačen na ulaznici
-Na tribini „Istok“ biće otvorena četiri ulaza (C1, C2, C5 i C6)
-Na tribini „Zapad“ biće otvoreno šest ulaza (A1, A3, A5, A6, A7, A8)
-Na dio tribine „Zapad galerija“ se ulazi na ulaz A4
-Parking ispred dvorane Zetra će biti u funkciji
-Veliki parking ispred stadiona će biti otvoren za ulazak do 17:30, a izlazak će biti moguć bilo kada u smjeru ulice Patriotske lige
-Privremena obustava saobraćaja biće na snazi od 17:30 do 00:00 u ulici Patriotske lige – obilaznica pored Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“
-Stepenice na svim tribinama moraju biti prohodne tokom cijele utakmice, u suprotnom će Klub biti finansijski kažnjen od strane UEFA-e
-Molimo vas da se suzdržite od korištenja bilo kakvih pirotehničkih sredstava jer i to podliježe izuzetno visokim kaznama od strane UEFA-e, poručili su iz FK Sarajevo.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo