05.07.2023 / 15:38 Regija - Samo u Srbiji

Vučićev kum izazvao udes, a uhapšena policajka

Vučićev kum izazvao udes, a uhapšena policajka
Foto: Arhiv

Policajka iz Valjeva Katarina Petrović uhapšena je u ponedjeljak zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, a zapravo joj se na teret stavlja da je odala informaciju od nesumnjivog javnog značaja.

Informacija koju je MUP krio , jeste ta da je kum predsjednika Srbije, Nikola Petrović pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su povrijeđene dvije žene, otkriva srbijanski list NIN u najnovijem broju.

NIN je imao uvid u rješenje o određivanju policijskog zadržavanja od 48 sati u kome se navodi i za koje se djelo tereti policajka. U rješenju od 3. juna opisuje se da je ona kopirala dokumenta koja se odnose na saobraćajnu nesreću od 6. marta 2023. u kojoj je, kako se precizira, sudjelovao Nikola Petrović. Zatim se dodaje da ga je preko društvene mreže Twitter dostavila opozicionoj narodnoj poslanici Mariniki Tepić, koja je to javno objavila 18. juna 2023.

Zapravo radi se o dokumentu-potvrdi vještačenja, koji dokazuje da je kum Aleksandra Vučića bio pod dejstvom kokaina i alkohola kada je skupocjenim automobilom McLaren (čija se vrijednost, bez dodatne opreme, procjenjuje na 540.000 eura), kršeći saobraćajne propise izazvao sudar na Dedinju. Tada je naletio na dvije žene koje je lakše povrijedio.

NIN je u utorak pozvao branioca uhapšene policajke Branka Ivkovića, koji nam je potvrdio da joj je u ponedjeljak 3. jula određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i da će biti izvedena pred tužioca u Odjeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u srijedu 5. jula.

„Nakon što iznese odbranu, biće donijeta i odluka o tome da li će joj biti određen pritvor. Кatarina još nije dala odbranu pa nisam u mogućnosti da iznosim detalje. Mogu da kažem da nema mjesta krivičnom gonjenju. Njoj se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja, a ni jednom konkretnom radnjom u opisu nema šta je ona navodno radila. Uopće nema bića tog krivičnog dela. Što se tiče prakse, eventualno bi mogao da se razmatra disciplinski postupak Policijske uprave Valjevo u kojoj je Кatarina zaposlena. Ne znam za slučaj da se protiv bilo koga zbog ovakvih stvari vodi krivični postupak.

Očigledno se radi o pritisku na nju ili cijeli slučaj ima neki širi kontekst, to još ne znamo. Pretpostavljamo da je ovaj postupak poveden zbog lica koje se spominje, Nikole Petrovića, što daje potpuno drugu dimenziju celom slučaju“, izjavio je za NIN advokat Ivković.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo