03.10.2024 / 15:06 Regija - Beograd

Air Serbia: Hrvatski zastupnici nisu 'skinuti' sa leta nego su zakasnili

Air Serbia: Hrvatski zastupnici nisu 'skinuti' sa leta nego su zakasnili
Foto: FENA

Saborski zastupnik Igor Peternel (DOMiNO) objavio je da je tročlano izaslanstvo Hrvatskog sabora koje se vraćalo s međunarodnog skupa u Albaniji, na beogradskom aerodromu 'skinuto' s leta za Zagreb, ali srpski zračni prijevoznik Air Serbia tvrdi da su na njega zakasnili te da im je osiguran hotelski smještaj i alternativni let.

Pojedini beogradski i zagrebački mediji prenijeli su danas Peternelovu objavu na Facebooku da su na putu iz Tirane za Zagreb tročlano izaslanstvo sabora i djelatnica stručne službe skinuti s leta za Zagreb, uz njegove sumnje da to nije bilo slučajno.

„Nevjerovatno je to njihovo ponašanje, da bez ikakvog razloga s leta skinu troje zastupnika u Hrvatskom saboru – Anamariju Blažević (HDZ), Draženku Polović (Možemo!) i mene. Balkanska posla!“, rekao je Peternel Jutarnjem listu.

No, srbijanska nacionalna aviokompanija u današnjem priopćenju navodi kako troje putnika nije moglo ući u avion jer su zakasnili na let.

"Uvidom u sistem i detaljnom provjerom podataka utvrđeno je da putnici nisu došli do izlaza za ukrcavanje do trenutka koji je za to predviđen", navodi Air Serbia, uz objašnjenje da se, "po definiranim procedurama", putnici koji zakasne na let ne mogu na njega ukrcati, te da je to pravilo primijenjeno i u slučaju troje saborskih zastupnika.

Za to troje putnika su, naglašava u priopćenju srbijanskog prijevoznika, osigurani su hotelski smještaj i alternativni let.

Delegacija Sabora učestvovala je u Tirani na konferenciji Srednjeevropske inicijative, a u povratku su u Beogradu su trebali imati vezani let za Zagreb, prenosi Hina.


(Vijesti.ba / FENA) 

 

Izdvajamo