24.02.2023 / 15:28 Zanimljivosti - Nezaboravno iskustvo

Kako su se članovi netipičnog loyalty kluba proveli u izlasku koji se po duhanskom dimu NE POZNAJE

Iako se ove godine početak skijaške sezone zbog manjka padavina s nestrpljenjem čekao, čekanje se i isplatilo, te su sa prvim snijegom i „minusom“ mnogi pohrlili na veće nadmorske visine.

Zimsku idilu iskoristio je i IQOS Club i za svoje najlojalnije članove iz Sarajeva, koji su ostavili cigarete i duhanski dim iza sebe, priredio još jedno nezaboravno iskustvo na olimpijskoj ljepotici – Bjelašnici.

No smoking – IQOS only okupljanjem u restoranu Katun smještenom u podnožju Bjelašnice, IQOS Club je još jednom opravdao titulu netipičnog loyalty kluba koji podržava i nagrađuje samo dobre odluke.

U autentičnom etno-ambijentu druženje je prošlo u predivnoj atmosferi uz muziku i vrhunske gastronomske delicije, i to bez duhanskog dima u vazduhu koji podjednako smeta svima u njegovoj blizini. Osim novih prijateljstava, ovo je bio i utisak večeri gotovo svih okupljenih korisnika IQOS-a – odličan provod i izlazak nakon koga vam se ni odjeća ni kosa ne osjećaju na duhanski dim.

Pored toga što je dokazano manje štetna alternativa pušenju cigareta jer ne sagorijeva duhan i ne dovodi do pasivnog pušenja, nikako nije zanemarljiv ni higijenski benefit koji eliminacijom duhanskog dima IQOS donosi i korisnicima i ljudima u njihovoj okolini – nema više neugodnih mirisa duhanskog dima na koži, kosi, rukama, namještaju, vozilu, zadimljenih prostorija i suza od dima.

Iako ga mnogi poistovjećuju sa elektronskom cigaretom, IQOS spada u drugu kategoriju boljih alternativa pušenju cigareta - uređaje koji zagrijavaju, a ne sagorijevaju pravi duhan, dok su elektronske cigarete koje zagrijavaju e-tečnost kategorija za sebe.

*Važno je naglasiti da iako jeste bolja opcija od nastavka pušenja cigareta, IQOS nije bez rizika po Vas i ljude u Vašoj okolini jer oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo