21.02.2023 / 17:41 Fudbal - Francuski mediji

Messi odlazi ako PSG ispadne od Bayerna

Messi odlazi ako PSG ispadne od Bayerna
Foto: Vijesti.ba
Argentinac Lionel Messi odlučio je da ne produži ugovor sa PSG-om ako Bayern eliminiše francuski klub u osmini finala Lige prvaka, pišu francuski mediji.

PSG je prošle nedjelje poražen od Bayerna rezultatom 1:0, a revanš duel je na programu osmog marta u Minhenu. Messi je stigao 2021. godine u PSG iz Barcelone, pošto se katalonski klub našao u finansijskim problemima. Argentinski fudbaler ima ugovor sa „svecima“ do 30. juna ove godine, prenosi SK.

Rukovodstvo PSG-a želi da Messi ostane u klubu, ali L'Equipe tvrdi da je prelomio da će da napustiti Pariz ako „sveci“ budu eliminisani od Bayerna.

“Messi nije baš najsretniji u Parizu, jer je očekivao da će sa PSG-om da ima bolje rezultate. Naravno, glavni cilj je osvajanje Lige prvaka. Pregovori su bili u završnoj fazi, ali se Messi predomislio. Argentinski fudbaler je već odlučio da napusti PSG na kraju sezone, ali ne želi svojom odlukom da remeti ionako lošu atmosferu u svlačionici. Postoji šansa da Messi ostane u Parizu ako PSG osvoji Ligu prvaka. Međutim, on je bliži odlasku iz Pariza nego ostanku“, navodi L'Equipe.

Pojedini mediji su objavili ranije da postoji mogućnost da Messi nastavi karijeru u MLS ligi, Saudijskoj Arabiji ili da se vrati u Barcelonu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo