11.01.2023 / 14:18 Regija - Oporba

Rekonstrukcija hrvatske Vlade PR potez u funkciji opstanka Plenkovića

Rekonstrukcija hrvatske Vlade PR potez u funkciji opstanka Plenkovića
Foto: Cropix
Najnoviju najavljenu mini rekonstrukciju hrvatske Vlade dio saborske oporbe ocijenio je kao još jedan PR potez u funkciji opstanka na vlasti Andreja Plenkovića kojim se ništa neće promijeniti.

Mediji neslužbeno navode da, osim hrvatskog ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine, odlazi i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak. O svemu će hrvatski premijer Andrej Plenković izvijestiti poslijepodne na konferenciji za novinare.

Saborski zastupnik Arsen Bauk (SDP) za najavljeni odlazak Plandine kaže da neće riješiti probleme. „P kao problem u P kao potresu nije P kao Paladina nego P kao Plenković”, kazao je Bauk dodavši da nije problem u jednoj osobi nego u sustavu za koji je zadužen Plenković.

Što se tiče ministrice Tramišak, Bauk je pak ocijenio da se očito „krivom Bogu moli” što se u Plenkovićevoj vladi ne tolerira. „Tko je blizak premijeru ima priliku ostati duže”, odgovorio je na upit novinara jesu li još neki ministri „zaslužili” otići.

Traje mrtva utrka između broja ministra koji su napustili hrvatsku Vladu u ovom mandatu i broja obnovljenih kuća na Banovini i za sada vode ministri, zaključio je Bauk, prenosi Hina.

Sandra Benčić (Zeleno-lijevi blok) ustvrdila je da je ova Vlada "propala" i da joj nikakva rekonstrukcija ne može pomoći. "Do sada smo vidjeli da je Andreju Plenkoviću DORH radio rekonstrukcije, a sada pokušava i on sam, no, sasvim je svejedno tko je na čelu bilo kojeg ministarstva jer odluke ne donose ministri nego o svemu odlučuje Plenković”, komentirala je  Benčić najavljenu mini rekonstrukciju hrvatske Vlade.

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja za najnoviju rekonstrukciju kaže da je još jedan PR potez uoči izbor kojim se skriva neuspjeh obnove nakon potresa.

„Ide se u rekonstrukciju da se ne pokaže neuspjeh oko obnove i smjeni samo Paladina. Drugi kriterij je da se riješi političke konkurencije i problema u Vladi uoči izbora”, ocijenio je

„To je pokazatelj koliko je HDZ slab, ne bi li omogućio sebi da barem malo bude konkurentan na idućim izborima”, kazao je Grmoja.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava drži da je rekonstrukcija Vlade isključivo je u funkciji „lika i djela” Andreja Plekovića i njegove briselske karijere.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo