30.08.2022 / 09:49 Fudbal - Nadzorni odbor jednoglasan

FC Bayern produžio ugovor sa Salihamidžićem do 2026.

FC Bayern produžio ugovor sa Salihamidžićem do 2026.
Foto: FC Bayern

Nadzorni odbor FC Bayern München jednoglasno se na sjednici u ponedjeljak navečer složio da se članu uprave za sport Hasanu Salihamidžiću (45) produži ugovor za još tri godine do 30. juna 2026.

Bivši igrač Bayerna postao je sportski direktor u augustu 2017. godine, a imenovan je u odbor FC Bayern Minhen AG 1. jula 2020. na prve tri godine.

"Tokom svojih pet godina u upravi FC Bayerna, Hasan Salihamidžić je napravio odličan posao. On konstantno unapređuje sportsku stranu našeg prvog tima i mladih talenata, kako strukturno tako i kadrovski. Kao i naše ciljeve na terenu uvijek ima u vidu finansijske uslove. Hasan Salihamidžić daje sve za FC Bayern 24 sata dnevno. On predstavlja DNK FK Bayern, kontinuitet i titule. Naš tim oduševljava naše navijače atraktivnim, pobjedničkim fudbalom. Nadzorni odbor uvjeren je da će nastaviti uspješno oblikovati sportsku budućnost FC Bayerna zajedno sa svojim kolegama iz odbora u narednim godinama", kazao je Herbert Hainer, predsjednik Bayerna.

„Zahvaljujem se nadzornom odboru na ukazanom povjerenju, a posebno predsjedniku Nadzornog odbora Herbertu Haineru koji je u svakom trenutku podržavao moje ideje i planove. Uvijek sam govorio: Volim FC Bayern, Minhen je moj dom. Veoma sam zadovoljan što možemo da nastavimo našu veoma dobru i produktivnu saradnju do 2026. Moj cilj je i cilj mojih kolega iz odbora - kojima bih takođe želio da se zahvalim - da našim članovima i navijačima pružimo tim koji je konkurentan i uspješan na domaćem i međunarodnom nivou svake sezone, pazeći na finansije. Nastaviću da dajem sve da to postignemo - na jako smo dobrom putu", kazao je Hasan Salihamidžić.

Od kada je Salihamidžić na čelu sportskog odjela, FC Bayern je osvojio pet titula Bundeslige, dva puta DFB kup, kao i UEFA Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo tokom historijske šeste godine 2020/21. Igrao je za FCB od 1998. do 2007. i, kao i sadašnji izvršni direktor Oliver Kahn i klupski ambasador Giovane Elber, bio je dio tima koji je osvojio Ligu prvaka 2001. godine u Milanu.

 
(Vijesti.ba)

Izdvajamo