18.03.2021 / 15:50 Politika - Zastupnik SDA

Čomor: Opozicija zloupotrebljava Parlament da prikrije nerad Vlade KS

Čomor: Opozicija zloupotrebljava Parlament da prikrije nerad Vlade KS
Foto: Arhiv- Vijesti.ba

Zastupnik SDA u Federalnom parlamentu Eldar Čomor kazao je da zastupnici opozicije iz 'Četvorke', a posebno iz Naše stranke zloupotrebljavaju današnju sjednicu Parlamenta FBiH kako bi prikrili nerad Vlade KS.

- Dok svima u Federalnom parlamentu „sole pamet“, tzv. BH blok je u Kantonu Sarajevo pokazao da nema znanja ni iskustva da se nosi sa ovom pandemijom. Upravo je za vrijeme njihove vladavine u KS došlo do naglog skoka zaraženih, kaže Čomor i dodaje"

- Pozivam građane da dobro pogledaju njihove izjave koje su obični pokušaji prebacivanja odgovornosti na druge. To je nezrelo i neozbiljno, i time pokazuju da nisu dorasli trenutku.

On poziva opoziciju da prije nego što krenu s kritikama na račun federalnog premijera Fadila Novalića, najprije pokažu svoje znanje i sposobnosti u Kantonu Sarajevo.

- Novalić, Vlada FBiH i njen ad hoc zadužen za razmatranje ponuda i pregovore oko nabavke vakcine su predvodnici u procesu nabavke vakcina, te pokazuju da se umiju nositi s krizom, navodi Čomor i nastavlja:

- Trenutno je potpuno nedopustivo da građani širom Federacije budu zatvoreni zbog toga da bi se prikrio nerad Edina Forte i njegove Vlade, koja nije sposobna da provodi i vrši nadzor nad već utvrđenim mjerama. Rezolutno odbacujem takve zahtjeve koje smatram jednom vrstom manipulacije Federalnim parlamentom.

Podsjeća današnju Četvorku da pročitaju kakve su poruke slali javnosti u prošloj godini obraćajući se tadašnjoj Vladi KS:

”Inertnost koju ste pokazali u proteklih mjesec dana predstavlja veliki problem, izaziva strah i nesigurnost, kako kod nas zastupnika, tako i kod građana KS. U svim vašim javnim nastupima ponavljali ste kako čekate mjere i aktivnosti Federalnog kriznog štaba ili Vlade FBiH. Još jednom vas podsjećamo da Ustav FBiH daje široke ovlasti kantonima".

- Poslušajte sami sebe ,ako nećete nikoga drugoga. Pozivam sve zastupnike u Parlamentu Federacije BiH da se maksimalno potrudimo da usvojimo jedinstvene i provodite zaključke od kojih će građani BiH imati koristi, a prije svega da pomognemo Vladi Federacije da nastavi da nabavkom potrebnih vakcina, zaključuje Čomor.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo