3°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

10.02.2021 / 16:08 Politika - GV Mostara

SDP i PMP napustili sjednicu, Baralija nije jedini kandidat Bloka

SDP i PMP napustili sjednicu, Baralija nije jedini kandidat Bloka
Foto: Bljesak.info
Vijećnici SDP-a BiH i Prve mostarske partije (PMP) napustili su sjednicu Gradskog vijeća Mostara.

Nakon što je prihvatio kandidaturu za mostarskog gradonačelnika Arman Zalihić (SDP BiH) zatražio je prekid sjednice radi dodatnih konzultacija, a nakon što je taj prijedlog odbijen tri vijećnika SDP-a BiH i dva vijećnika PMP-a odlučili su napustiti sjednicu.

Rukovodstvo Gradskog vijeća zatim je proglasilo stanku kako bi se usuglasio daljnji tijek zasjedanja, odnosno hoće li se krenuti u ponovljeni prvi krug izbora gradonačelnika Mostara.

Prva mostarska partija je mene nominirala za gradonačelnika i ja sam to prihvatio jer smo proteklih dana vidjeli da imam podršku SDP-a, Prve mostarske partije i vjerujem Naše stranke i da možemo ući u taj proces sa sedam glasova. Koalicija za Mostar zna da će Milivojević dati podršku Kordiću a ranije je jedna vijećnica je objavila da će biti suzdržana'', rekao je Zalihić.

U skladu s tim ćemo tražiti odgodu glasanja pet dana da pokušamo naći podršku i da napravimo većinu od 18 ruku u Vijeću kako HDZ nakon svih ovih godina ne bi ponovno imao gradonačelnika'', rekao je Zalihić.
 
Kaže da bi u tom slučaju i da vijećnica Naše stranke Boška Ćavar bude suzdržana da bi on pobijedio Kordića u trećem krugu jer je mlađi.
 
Na pitanje znači li to da se Baralija povukla iz utrke, Zalihić je rekao da mu zato trebaju konsultacije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo