14.04.2020 / 15:18 BiH - Uz pomoć OSA-e

Foto: Sudska policija uhapsila opasnog bjegunca u Sarajevu

Foto: Sudska policija uhapsila opasnog bjegunca u Sarajevu
Foto: Vijesti.ba
Službenici Sudske policije Federacije BiH – Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo su danas  u operativnoj akciji u sarajevskom naselju Dobrinja lišili slobode jedno lice radi prinudnog sprovođenja na izdržavanje kazne zatvora.

Naprijed navedeno lišenje slobode je izvršeno nakon višednevnih operativnih aktivnosti službenika Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo i uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.



Naime, postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, broj 65 0 K 817119 19 Iks od 16.03.2020. godine, službenici sudske policije su lišili slobode lice R.E., rođen 1988. godine, koje će nakon dokumentovanja lišenja slobode biti sprovedeno u Kazneno popravni zavod Zenica, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 3 godine i 6 mjeseci, koja mu je izrečena po pravomoćnoj presudi Okružnog suda u Bijeljini, zbog krivičnog dijela razbojništvo iz člana 227. stav 2. u vezi sa stavom 1. i u vezi sa članom 37. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osuđeni R.E. je od ranije poznat organima gonjenja po izvršenju krivičnih dijela vezanih za neovlaštenu proizvodnju i promet drogom, raazbojništava, te bježanju prilikom lišenja slobode od strane policijskih službenika.



Duga lista kriminalnih radnji


Vijesti.ba saznaju da se radi o Erminu Reśidoviću koji je krajem augusta prošle godine u Bijeljini izvršio oružanu pljačku mjenjačnice „Kod Miše“.

Hapšen je i 2017.godine. Tada je  opljačkao "Market M" u sarajevskoj ulici Humačka ploča u Općini Novi Grad kada je uz prijetnju pištoljem od radnice oteo određenu sumu novca.

2015.godine Rešidović je hapšen u Sarajevu zbog sumnje neovlaštenog posjedovanja i trgovine narkoticima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo