16.03.2020 / 11:03 BiH - Medžlis

IZ Mostar se ogradila od pisanja nekih portala u slučaju Čolakovića

IZ Mostar se ogradila od pisanja nekih portala u slučaju Čolakovića
Sultan Selimov mesdžid / Vijesti.ba
U povodu javnih objava Lee Mikulić u kojima navodi detalje nasilja u ljubavnoj vezi sa Irfanom Čolakovićem,a što su pojedini portali doveli u vezu sa Islamskom zajednicom, Medžlis Islamske zajednice Mostar se ograđuje od takve ...

... vrste dezavuiranja i krivog informiranja javnosti.

Najoštrije osuđujemo novinarske i uredničke intervencije u tim tekstovima u kojima je Čolaković predstavljen kao „tehnički direktor Islamskog centra“. Smatramo da su ovakve medijske intervencije krajnje zlonamjerne, podle i zavjereničke. Još jedanput želimo podsjetiti domaću javnost da je Medžlis Islamske zajednice Mostar, nakon dugogodišnjeg upravnog postupka, pred Kantonalnim sudom u Mostaru 20.12. 2017. godine ugasio rad Islamskog kulturnog centra, te da Irfan Čolaković od strane Islamske zajednice nikada nije imenovan na bilo koju funkciju. Također podsjećamo da je prostor sultan Selimovog mesdžida u kojem porodica Čolaković vrši uslužne djelatnosti uzurpiran i da su u toku sudski procesi.

Od medija koji su doveli u vezu Irfana Čolakovića sa službenim predstavljanjem i zastupanjem Islamske zajednice očekujemo da pokažu minimum profesionalnosti i da prije objavljivanja informacije provjere, da pokažu minimum društvene odgovornosti da istraže ko iz lokalnih vlasti omogućava korištenje vjerskog sakralnog objekta kao klasičnog dućana bez saglasnosti njegovog stvarnog vlasnika, i na kraju od njih očekujemo da objave ovaj demanti, u protivnom bit ćemo prinuđeni da protiv vlasnika, urednika i novinara tih portala pokrenemo krivične prijave.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo