09.02.2020 / 22:45 Fudbal - Serie A

Inter se digao iz mrtvih i preokretom srušio Milan

Inter se digao iz mrtvih i preokretom srušio Milan
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Već dugo godina nismo gledali ovakav spektakl u derbiju Della Madonnina! Svi ljubitelji fudbala su večeras mogli maksimalno uživati, a Inter je u nevjerovatnom meču savladao Milan sa 4:2.

Vidjeli smo dva lica ovog derbija u dva poluvremena. Nerazzurri su slavili nakon preokreta, pošto su na poluvremenu gubili sa 0:2, no, krenimo redom.

Milan je mnogo bolje otvorio utakmicu i bio dosta bolji protivnik na terenu od samog starta utakmice. Fudbaleri Intera su djelovali indisponirano, a Rossoneri su dobru igru uspjeli krunisati u finišu prvog dijela.

Na scenu je stupio neuništivi Zlatan Ibrahimović. On je prvo u 40. minuti nakon nebeskog skoka sjajno asistirao za Antu Rebića, koji dovodi Milan u vodstvo. Nije se ni stišalo radovanje pristalica Milana, a uslijedilo je novo, još veće – kada je Zlatan zatresao mrežu Padellija u sudijskoj nadoknadi prvog dijela i postavio 0:2.

Činilo se da je Milan jako blizu pobjede, ali Inter je na nestvaran način otvorio drugi dio.

U rasponu od samo dvije minute Nerazzurri su stigli do poravnanja, a sve je počelo u 51. minuti. Tada je Marcelo Brozović sjajnim volej udarcem savladao Donnarummu i vratio svoj tim u život.

Već u 53. minuti na 2:2 poravnava Vecino, nakon asistencije Alexisa Sancheza.

Kada se činilo da se Milan oporavio od ovog šoka, Inter je stigao do potpunog preokreta. Igrala se 70. minuta. Antonio Candreva je izveo korner, a fenomenalno je u kaznenom prostoru reagovao Stefan de Vrij, koji sjajnim udarcem glavom pogađa za 3:2.

Ibrahimović je u 90. minuti imao veliku priliku da poravna na 3:3, ali je nakon udarca glavom pogodio stativu.

Taj promašaj je kaznio Inter i u 93. minuti preko Lukakua stigao i do četvrtog gola i konačnih 4:2.

Za Inter su ovo velika tri boda, s kojim se na vrhu tabele poravnao s Juventusom. Oba tima imaju po 54 boda.

Milan se nalazi na 10. mjestu sa 32 boda.

Sve golove s utakmice pogledajte NA OVOM LINKU.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo